Šport > Nogomet
21 ogledov

Zdravniki spregledali očitne znake

oscar Youtube
Napadalni vezist Chelseaja je v trčenju z vratarjem Davidom Ospino utrpel pretres možganov, vendar je zdravniška služba razsežnost njegove poškodbe ugotovila šele ob polčasu.

Oscar je v 16. minuti tekme angleške Premier League med Chelseajem in Arsenalom dobil močan udarec v glavo in obležal na zelenici s sumljivo iztegnjenimi rokami. Brazilski reprezentant je v trenutku po udarcu Davida Ospine izgledal povsem omotično, po posvetovanju z glavnim zdravnikom pa je na igrišču ostal do konca prvega polčasa.

Zdravniška služba je šele med premorom ugotovila, da je bil udarec hujši, kot so predvidevati, zato so Oscarja nemudoma prepeljali v bolnišnico. Po poročanju nekaterih medijev se nogometaš ni več zavedal okolice, v kateri se je nahajal.

Brazilec je takoj po udarcu kazal značilne simptome pretresa možganov, t.i. ''fencing response'', pri katerem ima poškodovanec nekaj trenutkov po udarcu roke nanamerno iztegnjene v zrak, vendar so zdravniki modrega kluba to, kot kaže, spregledali.

José Mourinho, ki je po koncu tekme v zanj značilnem slogu odgovoril na očitke Arsenalovih navijačev, je potrdil, da so Oscarja odpeljali v bolnišnico, vendar ni vedel, kakšno je zdravstveno stanje njegovega varovanca. ''Ne vem. Šel je na slikanje, ker smo bili v skrbeh,'' je pojasnil portugalski strateg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.