Šport > Nogomet
36 ogledov

Zdrs L'poola, City in United zmagala

Jermain Defoe Sunderland Liverpool Profimedias
Angleški praznični nogometni maraton se je v ponedeljek nadaljeval s šestimi tekmami 20. prvenstvenega kola.

Prvi zasledovalec vodilnega Chelseaja (Blues bodo v sredo gostovali pri Tottenhamu) Liverpool je gostoval pri skromnem Sunderlandu in iztržil le remi (2:2), čeprav je imel večino tekme premoč na zelenici.

Na začetku je goste nekajkrat ustavil vratar Vito Mannone, v 19. minuti pa so Reds zasluženo povedli, ko se je po kotu pred vrati najbolje znašel Daniel Sturridge. Veselje je trajalo le nekaj minut, saj je na drugi strani z bele točke (po prekršku Ragnarja Klavana nad Didierjem Ndongom) izenačil veteran Jermain Defoe.

V drugem polčasu je Liverpool še enkrat povedel, spet po kotu, tokrat se je na pravem mestu znašel Sadio Mané. Še enkrat je Sunderland hitro izenačil, ko je Sebastian Larsson s prostega strela v roko zadel Manéja, sodnik je še drugič pokazal na belo točko, Defoe pa znova premagal Simona Mignoleta.

Do konca tekme so varovanci Jürgena Kloppa pritiskali za izenačenje. Najbližje uspehu je bil Adam Lallana, a se vratar "črnih mačk" Mannone ni dal ugnati in Sunderland je zabeležil pomembno točko. Za nameček se je pri Liverpoolu spet poškodoval Sturridge. 

Do slavja z deseterico

Sergio Agüero Manchester City Burnley | Avtor: Profimedias Profimedias
Moštvo Manchester Cityja je z nekaj težavami doma uspelo premagati Burnley (2:1), čeprav so imeli sinjemodri skoraj eno uro igralca manj. Man City je sedaj le točko za Liverpoolom.

Pep Guardiola je tekmo začel s Sergiem Agüerom, Davidom Silvo in Johnom Stonesom na klopi, a se srečanje ni odvijalo po njegovih željah. Po nekaj zapravljenih priložnostih domačih je Fernandinho v 32. minuti grobo štartal na Jóhanna Guðmundssona in si prislužil rdeči karton.

Ob polčasu so domali aktivirali Agüera in Silvo ter krenili po zmago. V 58. minuti je za vodilni gol Gaël Clichy z roba kazenskega prostora natančno zadel daljši spodnji kot vrat, le štiri minute kasneje pa je Raheem Sterling po napaki obrambe pobegnil po desni, vratar Tom Heaton ga je ustavil, odbitek pa je v mrežo iz težkega položaja pospravil Agüero.

V 70. minuti je Burnley znižal, po zmedi pred vrati po kotu je žogo čez črto potisnil Ben Mee. V sodnikovem dodatku so imeli gostje priložnost tudi za izenačenje, toda Claudio Bravo je bil na mestu po udarcu Michaela Keana.

Dve sporni odločitvi v Londonu

Juan Mata West Ham Manchester United | Avtor: EPA EPA
Šestouvrščeni Manchester United je stik z vrhom zadržal z zmago na zahtevnem gostovanju pri West Hamu (0:2), Londončani so ostali zasidrani v osrednjem delu prvenstvene lestvice.

Bolje so sicer začeli "kovači" in zapretili prek Manuela Lanzinija, toda v 15. minuti jih je presekala sporna izključitev Sofianeja Feghoulija, Alžirec je neprevidno štartal na Phila Jonesa na sredini igrišča. 

V 36. minuti bi Man United pravzaprav moral povesti, ko je domači vratar Darren Randolph najprej ubranil strel Antonia Valencie iz neposredne bližine, nato pa je pred praznimi vrati Jesse Lingard zadel vratnico. Na drugi strani je še enkrat poskusil Lanzini, spet je bil na mestu David de Gea.

Španski vratar v vrstah gostov se je izkazal tudi v 60. minuti, ko je po nespretni reakciji obrambe sam pred njega prišel Michail Antonio, za zapravljeno pa so bili Londončani kaznovani že v eni od naslednjih akcij, ko sta rezervista Marcus Rashford (asistent po prodoru) in Juan Mata (strelec iz bližine) skreirala vodilni zadetek.

V 74. minuti je bil blizu povišanja vodstva Paul Pogba, malce kasneje pa je, resda iz očitnega prepovedanega položaja, zmago "rdečim vragom" z ensotavnim zaključkom zagotovil Zlatan Ibrahimović.

Lisjaki remizirali, sladka zmaga Koemana

Aktualni prvak Leicester City je na gostovanju pri Middlesbroughju vpisal remi (0:0), West Bromwich Albion je po preobratu v drugem polčasu na domačem igrišču odpravil Hull City (3:1).

Everton je s tremi poznimi zadetki strl odpor Southamptona (3:0) in se tako utrdil v zgornji polovici lestvice, trener Ronald Koeman pa je prišel do zmage proti svojemu bivšemu klubu.

Premier League, 20. kolo:

Manchester City - Burnley 2:1 (0:0)
Clichy 58., Agüero 62.; Mee 70.
RK: Fernandinho (Man City) 32.

Sunderland - Liverpool 2:2 (1:1)
Defoe 25./11, 84./11m; Sturridge 19., Mané 72.

West Ham United - Manchester United 0:2 (0:0)
Mata 63., Ibrahimović 78.
RK: Feghouli (West Ham) 15.

Middlesbrough - Leicester City 0:0 (0:0)

Everton - Southampton 3:0 (0:0)
Valencia 74., Baines 80./11m, Lukaku 89.

West Brom - Hull City 3:1 (0:1)
Brunt 49., McAuley 62., Morrison 73.; Snodgrass 21.

Torek:
Bournemouth - Arsenal
Crystal Palace - Swansea City
Stoke City - Watford

Sreda:
Tottenham - Chelsea

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.