Šport > Nogomet
13 ogledov

Združenje "zadovoljno" z obiskom

Kljub slabemu točkovnemu izkupičku je novi stadion v Stožicah privabil zavidljiv Žurnal24 main
Več gledalcev, vedno manj vsebine. Tako bi lahko opisali jesenski del v prvi slovenski nogometni ligi. Združenje klubov 1. SNL je v ponedeljek objavilo številke: največ gledalcev v Ljubljani (3.122).
Pozitivno je na število gledalcev vplivala selitev Olimpije v Stožice. Treba je upoštevati tudi velikost krajev. Nafta ima skoraj 1280 gledalcev povprečno na tekmo, kar je odlično glede na to, da ima Lendava le 5000 prebivalcev.
Andrej Zalar

Obilne snežne padavine so nekoliko skrajšale jesenski del v 1. slovenski nogometni ligi. Kljub temu je vodstvu tekmovanja skoraj v celoti uspelo pod streho spraviti 19 kol. V njih se je daleč najbolj izkazal Maribor, ki je še neporažen in ima na prvem mestu 45 točk.

S tekmo manj in devetimi točkami zaostanka mu sledijo Domžale, tretji pa so s 30 točkami branilci naslova, nogometaši Luke Koper. Najslabše za zdaj kaže finančno obubožanemu ajdovskemu Primorju, ki je v 19 tekmah zbralo vsega 16 točk.

Vodstvo Združenja klubov 1. SNL je danes v Ljubljani predstavilo še nekatere vidike jesenskega dela sezone. Tako jih zadovoljuje, da se je v primerjavi z jesenjo 2009 dvignil trend obiska tekem. V povprečju si je to jesen tekme ogledalo 1198 gledalcev, največ, 3122, jih je na domačih tekmah imela ljubljanska Olimpija. Sledijo Maribor (2260), Rudar Velenje (1589) in Nafta (1278). Vsi drugi imajo na tekmi manj kot 1000 gledalcev, najmanj, 500, Triglav Gorenjska.

"Tu je treba upoštevati nekaj dejstev. Primorje je kar nekaj tekem igralo v Domžalah in zato ni bilo veliko gledalcev iz Ajdovščine, Koper pa je tri četrtine jeseni igral v Novi Gorici, kjer je bil zelo majhen obisk, a kljub temu ima še dobro povprečje. Po drugi strani pa je pozitivno na število gledalcev vplivala selitev Olimpije v Stožice. Treba je upoštevati tudi velikost krajev. Nafta ima skoraj 1280 gledalcev povprečno na tekmo, kar je odlično glede na to, da ima Lendava le 5000 prebivalcev. Podobno je tudi v Velenju. Drugje pa bi lahko bilo bolje," je pojasnil vodja tekmovanja pri združenju Andrej Zalar.

Na dober obisk tekem v Stožicah smo opozarjali že 28. septembra. Članek Ljubljana nora na SNL si preberite TUKAJ!

Zanimivi so tudi podatki o osvojenih točkah po klubih. Tako doma kot v gosteh je bil najbolj prepričljiv Maribor (24 točk doma, 21 v gosteh), dokaj "uravnotežene" so tudi Domžale (19 doma, 17 v gosteh), izstopata pa Primorje, ki je kar 15 točk osvojilo doma, v gosteh pa le eno, in Celje (14 doma, tri v gosteh).

Najmanj rumenih kartonov je dobil Maribor (25), Rudar jih je dobil 30, Olimpija pa 35, vsi drugi klubi so jih imeli okoli 40. Precej manj je bilo rdečih kartonov, denimo, Maribor je dobil le enega, največ, po štiri, pa Triglav in Olimpija. Vsi drugi klubi so jih prejeli po tri.

Sicer pa se bo tekmovanje s spomladanskim delom v 1. SNL začelo 26. februarja, ko bo na sporedu 20. krog, 21. krog bo na sporedu 5. marca, 22. pa 12. marca (ti trije bi po prvotnem načrtu morali "pasti" v jesenski del). Že 20. februarja – če bodo vreme in igrišča primerni – pa bosta na sporedu preloženi tekmi 19. kroga med Olimpijo in Rudarjem ter Celjem in Domžalami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.