Šport > Nogomet
23 ogledov

"Že v sredo bom znova na terenu"

Zlatko Dedić bo že v kratkem znova treniral skupaj s soigralci. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Strelec zmagovitega zadetka proti Rusiji, Zlatko Dedić, je v nedeljo namesto, da bi zaigral za svoj klub Bochum, odšel v bolnišnico. Toda Dedić nam je zagotovil, da ne gre za nič hujšega.
Danes se počutim veliko boljše, tako da upam, da bom že v sredo znova na terenu in bom lahko treniral.
Zlatko Dedić

"Nič resnega. V nedeljo se mi je povišala telesna temperatura, malo sem kašljal. Zaradi previdnosti me je doktor poslal na kliniko, da me za vsak primer pregledajo. Danes se počutim veliko boljše, tako da upam, da bom že v sredo znova na terenu in bom lahko treniral,“ nam je ob našem klicu mirno dejal Zlatko Dedić. Na kliniki so Zlatka le pregledali in ugotovili, da ne gre za nič hujšega. Kljub temu pa slovenski reprezentant klinike še ni zapustil: "Sicer sem še vedno na kliniki, toda zgolj zaradi tega, ker še nimam svojega stanovanja. Pa tudi tu zelo dobro skrbijo zame in bo okrevanje zaradi tega še hitrejše. V nasprotnem primeru pa bi danes že bil doma.“ Kot je še dodal otrok Kopra, se je verjetno vse skupaj nabralo zaradi utrujenosti in premalo spanja. Zadnji teden je bil namreč zanj zelo naporen. Prva tekma dodatnih kvalifikacij v Moskvi, nato še povratno srečanje v Mariboru, kateremu je sledilo še proslavljanje uvrstitve na SP.

Skupaj z Dedićem pa so se veselili tudi njegovi delodajalci, ki so ga ob povratku zelo lepo sprejeli. "Fantastično, fantastično. Trener mi je tudi povedal, da je zelo ponosen na to, kar sem skupaj z ostalimi fanti uspel narediti. Prejel sem res veliko število čestitk. Vse je bilo v najlepšem redu. Mislil sem, da bom tudi zaigral, toda ponoči se mi je dvignila telesna temperatura in nato nisem zaigral,“ je z malce grenkim priokusom dejal Dedić. Njegovi soigralci pa so kljub njegovi odsotnosti slavili zmago. Na gostovanju so Hamburg odpravili z 0:1. Bochum na lestvici Bundeslige kljub zmagi zaseda predzadnje mesto, a zaostanek za mesti, ki po koncu sezone prinašajo obstanek med najboljšimi ni velik. Freiburg na 13. mestu ima tako le dve točki več. Seveda ja zmaga zelo okrepila samozavest Dedića in soigralcev. "Stanje še ni povsem optimalno. Že na naslednji tekmi imamo priložnost, da vse še izboljšamo. Zmaga proti Hamburgu pa nam je zelo okrepila samozavest pred nadaljevanjem prvenstva, ki upam, da bo čim uspešnejše.

Stanje še ni povsem optimalno. Že na naslednji tekmi imamo priložnost, da vse še izboljšamo.
Zlatko Dedić

Povsem drugače kot Dedića pa so pri Kölnu sprejeli njegova reprezentančna soigralca – Miša Brečka in Milivoja Novakoviča. "Jaz se moram sprva še enkrat zahvaliti vsem v klubu, saj so bili vsi zelo razumljivi in spoštljivi do tega kar smo dosegli. Mi je pa zelo žal, kar se dogaja mojima dvema reprezentančnima soigralcema. Upam, da bodo te težave rešili čim hitreje in da bo tako, kot je bilo pred tem,“ pa je o težavah Novakovića in Brečka dejal Dedić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.