Šport > Nogomet
10 ogledov

Želel v Real, ostal v Manchestru

Cristiano Ronaldo in Alex Ferguson bosta še naprej sodelovala skupaj. Žurnal24 main
Portugalec Cristiano Ronaldo se je po pogovoru s trenerjem Alexom Fergusonom odločil, da ostaja pri Manchester Unitedu vsaj še eno leto, čeprav ne zanika, da si je želel oditi v Real.
 
 

V našem klubu se ni nikoli pritoževal. Z Ronaldom imam odlične odnose, tako kot tudi z ostalimi nogometaši.

Alex Ferguson

 
Potem ko se je zdelo, da saga o prestopu Cristiana Ronalda v Real Madrid še nekaj časa ne bo končana, je Ronaldo sam prekinil namigovanja o nadaljevanju svoje kariere. "Ferguson je poslušal moje argumente in jaz njegove. Nato sva se odločila, da bo najbolje za obe strani, če ostanem v Manchester Unitedu," je za portugalski časnik Publico povedal Ronaldo.

 

Poškodba Rooneya

Napadalec Manchester Uniteda Wayne Rooney bo zamudil začetek sezone zaradi virusa, ki ga je dobil na pripravljalni turneji Manchestra v Nigeriji. Rooney od vrnitve v Anglijo namreč ni treniral s soigralci.

Novice se so najbolj razveselili vodilni možje Manchester Uniteda . Trener rdečih vragov Alex Ferguson je povedal: "Sedaj lahko pustim to ob strani. Zadeva o prestopu je zaključena. Ronaldo ostaja igralec Uniteda in to je najpomembnejše." In nadaljeval: "Navijači morajo razumeti Ronalda. Zelo težko je zavrniti ponudbo, ki ti jo ponudi tako velik klub, kot je Real." Ronaldo pa je presenetil predvsem z naslednjo izjavo: "Hočem, da je jasno, da sem jaz tisti, ki je sprožil govorice o prestopu v Real. Saj sem javno povedal, da si želim prestopiti v Real. Nenamerno sem kriv za slabe odnose med kluboma."

Alex Ferguson je od začetka poletja govoril, da Ronaldo ostaja v Unitedu. In ni se motil. © Reuters

 
Kljub temu pa igranje v Realu še naprej ostaja njegova velika želja: "Vem, da se je Real zanimal za moje usluge in da je poslal ponudbo Unitedu. Želel sem si, da bi klub sprejel ponudbo. Trditi kar koli drugega bi bila laž. Prihodnost pa mi bo sedaj prinesla nove izzive." Ronaldo je v pogovoru zavrnil možnost, da za United v letošnji sezoni ne bi odigral resno in s srcem: "Za United bom dal vse od sebe. Za čast in dres kluba bom igral enako srčno kot v prejšnji sezoni." Navijače Manchester Uniteda pa zanima, ali bo Ronaldo izpolnil svojo pogodbo do konca ali pa bo Real naslednje leto še bolj odločno krenil v lov na Portugalca in ga odpeljal iz "Gledališča sanj".

Ronaldu pa so se očitno odpovedali tudi v Madridu. Predsednik kluba Ramon Calderon je ob predstavitvi Nizozemca Rafaela van der Vaarta dejal: "To je prvi in zadnji nakup, ki ga bomo opravili v tej sezoni."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.