Šport > Nogomet
46 ogledov

"Želim, da so ljudje žalostni"

Gianluigi Buffon EPA
Gianluigi Buffon je bil med najzaslužnejšimi, da je Juventus sinoči naredil velik korak k uvrstitvi v finale lige prvakov.

Le malo je tistih, ki menijo, da se v tokratnem finalu ne bosta pomerila Real Madrid in Juventus. Galaktiki so pred domačimi gledalci namreč na prvi polfinalni tekmi s 3:0 odpravili Atletico Madrid, stara dama pa je bila v gosteh z 2:0 boljša od Monaca. Med najbolj zaslužnimi za takšen rezultat je bil Gianluigi Buffon, ki bo januarja 2018 dopolnil 40 let.

"Na vsaki tekmi želim pokazati, da si zaslužim igrati ne glede na leta. Za to naporno delam prav vsak dan. Želim si, da bodo ljudje žalostni, ko se bom poslovil od nogometa. Odigrali smo dobro tekmo, ravno takšno, kot je bilo potrebno za zmago nad Monacom," je po dvoboju v kneževini dejal Buffon.

Iz igre še brez prejetega gola

Ko je ta debitiral v članski ekipi Parme leta 1995, je bilo siucer veliko njegovih sedanjih tekmecev v ligi prvakov še v plenicah, Kylian Mbappe pa se še ni rodil. Juventus sicer na zadnjih šestih tekmah v ligi prvakov ni prejel zadetka, niz Buffonove nepremagljivosti zdaj traja že 621 minut. Zadnji zadetek je Gigi prejel po kotu Seville, v celotni sezoni pa so ga dvakrat premagali iz prekinitve. Iz igre stara dama še ni dobila gola.

Buffon ima za sabo 100 tekem v najelitnejšem klubskem tekmovanju, kar na 60 tekmah pa je ostal nepremagan.

Edino kar Gigi v svoji karieri ni osvojil, je sicer prav liga prvakov. Dvakrat je zaigral v finalu in bil obakrat poražen. Leta 2003 je na Old Traffordu v Manchestru klonil proti Milanu, leta 2015 pa je s soigralci v Berlinu moral priznati premoč Barceloni. Zadnja prepreka za serijske italijanske prvake bo zdaj najverjetneje Real Madrid in v zadnjem času briljantni Cristiano Ronaldo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.