Šport > Nogomet
9 ogledov

“Želimo dve zmagi”

Josip Iličić slovenska nogometna reprezentanca zbor Brdo Simon Maljevac
Reprezentanca. V petek proti Albaniji, čez en teden gostovanje na Cipru.

“Iz teh dveh tekem moramo iztržiti čim več, seveda pa si želimo dveh zmag. Smo v dokaj neugodnem položaju, vendar je vse še dokaj odprto. Dobro poznam albansko reprezentanco. Gre za čvrsto in zelo neugodno moštvo. Tudi v trenutkih, ko nam mogoče ne bo šlo, moramo ostati mirni in vztrajni. Iz tedna v teden sem boljše pripravljen, v klubu se odlično počutim in verjamem, da bo nadaljevanje sezone uspešno,” je ob zboru reprezentance dejal novi član Fiorentine Josip Iličić.

Krhin vesel Kampla

 “Najpomembneje je, da se v naslednjih dneh dobro pripravimo in startamo na tri točke proti Albaniji. Veseli me, da bo lahko zaigral tudi Kevin Kampl, ki nam veliko pomeni v fazi napada. Lahko naredi višek na sredini igrišča, dokončna odločitev o prvi enajsterici pa je seveda v rokah selektorja. Vsak, ki bo zaigral, bo zagotovo dal vse od sebe,” pa je razmišljal Rene Krhin, ki v Bologni igra vse bolj vidno vlogo. Mladi nogometaš je dodal: “To je že tretja tekma v smislu biti ali ne biti. Še zdaj mi je žal domače tekme proti Islandiji, kjer smo prelahko zapravili tri točke. Upam na dobro vzdušje in podporo gledalcev, ki nam lahko pomagajo do zmage. Verjamem, da bo vzdušje boljše kot na tekmi proti Bosni in Hercegovini.”

Šteje le zmaga

Velik adut v četi Srečka Katanca bo tudi tokrat napadalec Tim Matavž, ki je za PSV letos prikazal nekaj spodbudnih predstav, malce ga je zmotila le rahla poškodba. “Bolečine so še prisotne, a se je stanje izboljšalo. Prejšnji teden smo izgubili možnosti za nastop v Ligi prvakov s porazom v Milanu, za konec tedna pa smo si privoščili še spodrsljaj v domačem prvenstvu. Na srečo je zdaj na vrsti reprezentančni premor, moje misli pa so usmerjene na tekmo proti Albaniji. Za nas igra le zmaga, saj nas le ta ohranja v igri. Z govoricami v prestopnem roku se nisem obremenjeval. Sem član PSV in skoraj zagotovo bo tako ostalo še naprej. Tudi posoja v kakšen drug klub ne pride v poštev.”

Komentarjev 1
  • pesjan 16:16 03.september 2013.

    pokažite ,če kaj znate ne pa v nedogled -ja moramo zmagati - to vemo vsi? dokažite ?