Šport > Nogomet
19 ogledov

Želite Busquetsa? Plačajte 150 mio!

Izstopna klavzula za Busquetsa zdaj znaša 150 milijonov evrov. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Najbolj vroče novice na nogometni tržnici to sredo: Barcelona je podaljšala z Busquetsom – odkupna klavzula 150 milijonov, Chelsea in Man City želita Davida Luiza, Diega Forlana snubi Tottenham.
Andrea Barzagli je prekinil pogodbo z Wolfsburgom, za katerega je igral od leta 2008. Razlog prekinitve je zanimanje Juventusa, s katerim bo podpisal pogodbo.

Odštevamo zadnje dni zimskega prestopnega roka. Klicev in ponudb je malo morje, dejanskih prestopov mnogo manj.

Ena bolj zanimivih bitk se odvija med premierligašema Chelseajem in Manchester Cityjem. Benficin David Luiz je bil že tik pred podpisom s Chelseajem, nakar je v igro vstopil City. Odškodnina naj bi se približala kar 30 milijonom evrov (bluesi ponujajo le 20 milijonov). Ob tem City želi še Ajaxovega Gregoryja van der Wiela, medtem ko so se za 20 milijonov pripravljeni odreči Micahu Richardsu. Van der Wiela ima na radarju tudi Barcelona.

Ob povprečnih rezultatih okrepitve potrebuje Liverpool, a novi trener Kenny Dalglish priznava, da jim ni lahko. "Denar je, a se je trenutno težko dogovoriti za igralce, ki jih želimo." Njihovi glavni tarči sta Luis Suarez (Ajax) in Charlie Adam (Blackpool). Liverpool za zdaj za Suareza ponuja 15 milijonov evrov, Ajax pa zahteva kar 35 milijonov. Pogovori bodo trajali do zadnjega dne, a reds naj bi bili pripravljeni znesek povišati za največ pet milijonov. Rezervni načrt je Niko Kranjčar (Tottenham).

V Italiji je bilo najbolj vroče ime Giampaolo Pazzini (Sampdoria). Za 12 milijonov evrov, Jonathana Biabanyja in Luco Caldirola ga je dobil milanski Inter.

Slednji bodo do konca sezone v West Ham poslali Robbieja Keana. Njihova želja po okrepitvi pa je sila zanimiva in bržkone težko dosegljiva – Diego Forlan (Atletico Madrid). Pogovori že tečejo, Spurs pa za zdaj ponujajo okoli 12 milijonov evrov. Zaplete se lahko zaradi višine Forlanove plače, saj bi ta želel okoli 120 tisoč evrov na teden, česar pa na White Hart Lanu ne bi bili pripravljeni plačati. "Forlan je mamljiv, a predsednik gotovo ne bo pristal na tako visoko plačo," je priznal trener Harry Redknapp.

Luis Fabiano (Sevilla) v Juventus? Možna je posoja, poroča goal.com.

Sergio Busquets je z Barcelono podaljšal pogodbo do leta 2015, odkupna klavzula v njegovi pogodbi pa je iz 80 narasla na kar 150 milijonov evrov. "Zelo sem zadovoljen. Lepše ne bi mogel začeti leta. Zelo sem še mlad in pri Barceloni pričakujem kariero, prepolno lovorik. Ponosen sem na to, da sem član najboljšega kluba na svetu," je povedal Busquets, ki je član Barcelone že od svojega 17. leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.