Šport > Nogomet
31 ogledov

Željezničar sklonjenih glav iz Stožic

Po letu izgub naj bi bila Olimpija spet na zeleni veji. (Foto: Nik Rovan)
1/21
Žurnal24 main
Ljubljanska Olimpija je v torek pred 1.500 živimi dušami s 5:3 dobila prvo mednarodno srečanje v Stožicah proti sarajevskemu Željezničarju. Na tribunah Osim, Janković in številni drugi.

Nov stadion v Stožicah je doživel še en krst. In sicer je Olimpija v torek zvečer odigrala prvo mednarodno klubsko srečanje. Ljubljančanom so se zoperstavili igralci Željezničarja, ki se domov vračajo s porazom. Olimpija jim je nasula pet zadetkov, medtem ko je sama prejela tri. Ekipa iz Sarajeva je na tribune največjega stadiona v Sloveniji privabila okoli 1.500 gledalcev, med njimi so bila tudi številna znana imena iz sveta športa in tudi politike ter gospodarstva. Ob ljubljanskem županu Zoranu Jankoviću so bili v Stožicah tudi sloviti Ivica Osim (na klopi Željezničarja sedi njegov sin Amar), predsednik vlade Federacije BIH Mustafa Mujezinović, župan Sarajeva Alija Behmen in guverner centralne banke BIH Kemal Kozarić, če omenimo le najbolj eminentne.

Olimpija je sicer že od začetka z ofenzivno in napadalno igro dala jasno vedeti, da želi zmago. Premoč se je zmajem hitro obrestovala, ko sta zadela Tomo Šokota in Adnan Bešić (mladi igralec se je nato poškodoval in je igrišče zapustil na nosilih). Domačini so tako na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov. Gledalci so v nadaljevanju bržkone pričakovali veliko bolj mirno srečanje, saj je v drugem polčasu padlo kar šest zadetkov. Ljubljančani so sprva povedli s 3:1 (Šokota), nato pa so gostje iz Sarajeva hitro znižali na 2:3. Prepotrebno mirnost za zaključek srečanja je v 82. minuti z novim zadetkom v mreži gostov prinesel Ermin Raković. Toda Željezničar se ni predal in še enkrat znižal na gol zaostanka. Dve minuti pred koncem pa je prvo mednarodno zmago Olimpije na stadionu v Stožicah z mojstrskim strelom z roba kazenskega potrdil Anej Lovrečič.

Prijateljsko srečanje:

Olimpija : Željezničar 5:3 (2:0)
Šokota (7, 52), Bešić (11), Rakovič (82), Lovrečič (88); Popović (57), Bešlija (58), Vasilić (85)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.