Šport > Nogomet
18 ogledov

Zeman k Romi, Petković k Laziu

Zeman Foggia trener EPA
V kratkem bosta nova trenerja dobila oba rimska prvoligaša, Roma in Lazio. Med sinove volkulje se bo vrnil češki posebnež Zdeněk Zeman, ki ga bodo predstavili v ponedeljek, sinje modre pa bo po odhodu Edyja Reje prevzel bosanski trener Vladimir Petković.

Pred novo sezono italijanske Serie A se znova obeta kar nekaj trenerskih rošad. Rimska kluba Roma in Lazio bosta po odhodih Luisa Enriqueja in Edyja Reje prevzela češki trener Zdeněk Zeman, ki bo drugič v karieri vodil sinove volkulje, medtem ko bo orle prevzel bosanski trener Vladmir Petković.

Zeman je bil v lanski sezoni trener Pescare, s katero se je kot prvak Serie B uvrstil tudi v prvo ligo, Petković pa je po uspešnem vodenju švicarskih Young Boys med letoma 2008 in 2011 nato precej neuspešno treniral turški Samsunspor, pred kratkim pa se le za nekaj tekem vrnil v Švico k Sionu, ki ga je kljub odvzemu točk uspel obdržati med elito.

Roma bo po odhodu Enriqueja, ki je poskušal klubu vcepiti miselnost Barcelone, dobila novega trenerja, ki je velik privrženec "katalonske" formacije 4-3-3. Zeman, znan po svojem napadalnem pristopu in zaničevanju obrambe, naj bi podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno.

Genoo, kjer je v letošnji sezoni precej neuspešno igral tudi slovenski reprezentant Valter Birsa, naj bi tudi v naslednji sezoni vodil Luigi De Canio, ki je pristaniščnike po krčevitem boju uspel obdržati v prvi ligi. Catania bo po vsej verjetnosti izgubila Vincenza Montello, ki je blizu odhoda k Fiorentini, v "slovenski" Palermo pa, kot smo že pisali, prihaja Sienin strateg Giuseppe Sannino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.