Šport > Nogomet
56 ogledov

Zgodovinska priložnost za Keka

Matjaž Kek HNK Rijeka Profimedias
V Varaždinu bo drevi z začetkom ob 20.15 finale hrvaškega nogometnega pokala.

Dinamo bo lovil še 15 zvezdico pokalnega prvaka, medtem ko bo zasedba trenerja Matjaža Keka po premiernem naslovu državnega prvaka lovila premierno dvojno krono. Rijeka je doslej trikrat osvojila hrvaški pokal.

"Igrati finale pokala je velik privilegij. Naša želja je jasna, ljudje si zapomnijo samo zmagovalce. Vemo, kakšen nasprotnik nas čaka, njegovo moč smo videli v soboto. Za nami je težka sezona, vendar imamo še vedno velik motiv in željo, nasprotnika pa zelo spoštujemo. Presrečen bom, če bo finale odigrano v pravem vzdušju, kar bo dobra reklama za hrvaški nogomet," je pred finalom hrvaškega pokala dejal nekdanji slovenski selektor Kek.

Rijeka je hrvaški pokal nazadnje osvojila leta 2014, Dinamo pa lovi svoj tretji zaporedni pokalni naslov. Na stadionu v Varaždinu se obeta številčna slovenska zasedba. Ob Keku na klopi bi lahko priložnost zaigrati dobili Roman Bezjak in Matic Črnic v dresu Rijeke in Petar Stojanović v majici Zagrebčanov.

Rijeka je v zadnjem, 36. krogu, na gostovanje pri zagrebškem Dinamu, podprvaku lige, izgubila z 2:5. Razplet zadnjega kroga pa ni vplival na končno razvrstitev. Nogometaši Rijeke so namreč že 21. maja osvojili naslov hrvaškega prvaka, ko so v predzadnjem krogu premagali Cibalio s 4:0 in z nedosegljivo prednostjo povedli na lestvici. Rečani so tako prekinili vladavino Dinama, ki je bil pred tem prvak 11 let zaporedoma.

Rečani in Zagrebčani so v iztekajoči se sezoni štirikrat pomerili moči, dve tekmi sta se končali z remijem, po enkrat pa je slavilo vsako od moštev.

Nogometaš Rijeke Franko Andrijašević je že pred finalom pokala prejel rumeno majico Sportskih novosti za najboljšega igralca hrvaške prve lige v minuli sezoni, v kateri je zabil 16 zadetkov.

Na drugi strani bo stal razpoloženi Dinamo, ki bi z osvojenim pokalom prejel tolažilno nagrado. "Pred nami je zelo pomembna tekma. Skušali se bomo čim bolj osredotočiti ter ne popuščati od začetka do konca. Prepričan sem, da bomo dali vse od sebe, da bomo osvojili pokal," je dejal trener Dinama Ivajlo Petev.

Kapetan Domagoj Antolić je bil dan pred tekmo zelo samozavesten: "Veselimo se finalu pokala. Mislim, da je to najlepša tekma v sezoni. Zmaga s 5:2 proti Reki na Maksimiru je dvignila razpoloženje v slačilnici in našo samozavest. Upam, da bomo tekmo odločili že pred enajstmetrovkami."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.