Šport > Nogomet
18 ogledov

Zgodovinski padec Pedersena

Pedersen je zaradi simuliranja zdaj posmeh celotnega Otoka. Žurnal24 main
Ko smo že mislili, da smo na nogometnih igriščih videli prav vse, smo se še enkrat več zmotili. Norvežan Morten Gamst Pedersen je s svojim padcem proti Arsenalu poskrbel za salve smeha.

Smeji se cela Anglija in še kdo. Morten Gamst Pedersen, norveški vezist, ki je bil leta 2005 v Celju usoden tudi za slovensko reprezentanco (zabil je gol za končnih 2:3), je na tekmi z Arsenalom v Londonu namreč padel kot pokošen. Igralec Blackburna se je boril za žogo z Bacaryjem Sagnajem, pri tem pogledal na levo, da bi videl, kje stoji sodnik, in padel po tleh. Vse lepo in prav, če bi ga v to prisilil vsaj najmanjši kontakt, a je več kot očitno, da le-tega ni bilo. Njegov začuden, skorajda proseč pogled proti sodniku po usodnem "startu" je bil še bolj neverjeten. Norveški nogometaši so v Angliji sicer zelo cenjeni, a jim Morten tokrat ni naredil najboljše reklame. Igralec, ki so ga še pred nekaj sezonami povezovali z največjimi klubi, je zdaj le še senca nogometaša, ki je bil nekdaj eden največjih talentov norveške nogometne šole. Ta je Angliji dala že vrsto odličnih posameznikov, kot so Ole Gunnar Solskjaer (Manchester United/1996–2007), John Arne Riise (Liverpool/2001–2008), John Carew (Aston Villa/od 2007) in Brede Hangeland (Fulham/od 2008).

Pedersenov padec ni ušel niti legendarni BBC-jevi tedenski oddaji Match of the Day. V studiu so ga analizirali nekdanji legendarni nogometaši – voditelj Gary Lineker ter gosta Alan Hansen in Alan Shearer. "To je neverjetno," je dejal Shearer. Lineker v ozadju ni mogel zadržati smeha, zato mu je Shearer rekel: "Rekel si mi, da se ne boš smejal!" Lineker je nadaljeval: "To je bilo tako hudo, da si ga moramo ogledati še enkrat!" Nekdanje legende se tudi tokrat niso mogle zadržati, zato je Shearer za konec dodal: "To je najhujše simuliranje, kar sem jih kdaj videl!" Težko bi oporekali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.