Šport > Nogomet
4 ogledov

Zgodovinsko: Galatasaray danes vodi trenerka?

Erdogan trenerka Galatasaray Turčija turška liga Twitter
Sobota, 13. april 2013, bi lahko postal zgodovinski dan za evropski in svetovni nogomet, saj bi ob suspenzu glavnega trenerja Galatasaraya Fatiha Terima in njegovih pomočnikov turškega prvaka na nocojšnji ligaški tekmi proti Karabüksporju lahko vodila trenerka Duygu Erdoğan. Po zadnjih informacijah bo to funkcijo vseeno opravljal trener vratarjev.

Fatih Terim je zaradi izbruha na zadnji ligaški tekmi Galatasaraya dobil kar devet tekem kazni, Turška nogometna zveza (TFF) pa je kaznovala tudi njegova pomočnika Hasana Şaşa in Ümita Davalo z dvema oziroma eno tekmo prepovedi vodenja ekipe.

To pomeni, da bi trenersko vlogo na sobotni ligaški tekmi pri Karabüksporju lahko opravljala ženska trenerka Duygu Erdoğan, ki je poleg trenerja vratarjev Claudia Taffarela edina, ki bo lahko sedela na klopi aktualnih prvakov. Zadnje informacije iz Turčije govorijo o tem, da bo vlogo trenerja vseeno opravljal izkušeni Taffarel.

Čeprav točni vlogi Erdoğanove in legendarnega brazilskega vratarja Taffarela za sobotno tekmo nista definirani, bo to v vsakem primeru zgodovinski dogodek. Klubu se je pridružila pred letom in pol, ko je prevzela ženski del nogometne Galatasarayeve mladinske šole, pred kratkim pa je vodila tudi prvi trening moškega članskega moštva pred eno izmed pokalnih tekem.

Takole žonglira nova trenerka Galatasaraya:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.