Šport > Nogomet
22 ogledov

Zidane bo novi športni direktor Reala

José Mourinho bo pri kadrovanju odslej sodeloval z Zinedinom Zidanom. (Foto: Reu Žurnal24 main
Vodstvo španskega Reala Madrida bo za novega športnega direktorja imenovalo nekdanjega zvezdnika Zinedina Zidana, ki trenutno opravlja funkcijo svetovalca predsednika kluba Florentina Pereza.

Po poročanju španske Marce naj bi legendarni Francoz Zinedine Zidane nov položaj zasedel v kratkem. Florentino Perez je v sredo objavil novico, da bo preobrazil klub, prva žrtev pa je bil zdaj že nekdanji športni direktor Jorge Valdano, ki je imel s portugalskim trenerjem Joséjem Mourinhom številna nesoglasja. Perez želi klub preobraziti po angleškem vzoru, tako da bi trener imel večjo avtonomijo, kar je bila Mourinhova želja vse od prihoda v Madrid. Valdanu Portugalec ni bil všeč vse od prihoda v Madrid, med njima pa se je zataknilo januarja, ko je Mourinho želel v špansko prestolnico pripeljati novega napadalca, temu pa je nasprotoval Valdano.

Zidane je za Real igral med letoma 2001 in 2006, od novembra 2010 pa s svojimi izkušnjami svetuje vodstvu španskega prvoligaša.

"Reala nisem spremenil v bojišče ... Vendar je jasno, kdo je zmagal," je dejal Valdano, ki je bil odkrit nasprotnik Mourinha, še preden je prišel v Madrid. "Mourinho je želel avtonomijo v športnem delu kluba, tako kot je to v Angliji. Mislim, da je preobrazba kluba nujna. Podpisali smo z najboljšim trenerjem na svetu in želimo, da tudi po njegovem odhodu in prihodu novega trenerja struktura ostane," pa je o načrtih povedal Perez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.