Šport > Nogomet
15 ogledov

Zidane in Casillas: Realu grozi odhod dveh legend

Zidane Real Madrid Malaga Liga BBVA Španija liga prvenstvo EPA
Sliši se neverjetno, toda kaj lahko bi se zgodilo, da bosta Real Madrid v naslednjih mesecih zapustila tako kapetan Iker Casillas kot pomočnik trenerja Zinedine Zidane.

Nemški Bild je v petek poročal, da bo prvoligaš Schalke 04 januarja iskal novega vratarja, pogledoval pa naj bi kar proti Madridu, kjer več časa na klopi kot na zelenici še naprej preživlja legendarni kapetan Reala Iker Casillas.

Schalke je eno legendo madridskega kluba že uspel premamiti, Raúl González je v dresu rudarskega ponosa v Gelsenkirchnu doživel drugo pomlad v jeseni svoje kariere, nemški predstavnik v Ligi prvakov pa zdaj išče menjavo za nekdanjega reprezentanta Tima Hildebranda, ki je tarča številnih kritik.

Posoja do konca sezone

Casillas bo v letošnji sezoni po načrtih trenerja Carla Ancelottija za madridski klub branil zgolj na evropskih in pokalnih tekmah, nedavno pa je tudi dejal, da bo v naslednjih mesecih "verjetno načrtoval odhod", če se situacija na Santiagu Bernabéuu ne spremeni. Schalke naj bi si španskega reprezentanta želel sposoditi do konca sezone.

Iz Francije medtem prihajajo informacije, da bi lahko beli balet ob koncu sezone zapustil tudi Ancelottijev pomočnik Zinedine Zidane. Nekdanji vezist kluba in svetovni prvak je že več let "programirani" francoski selektor, njegove rojake in nekdanjega soigralca Didierja Deschampsa pa pred uvrstitvijo na mundial čakata še tekmi dodatnih kvalifikacij proti Ukrajini.

Malo možnosti

Če selektorju Deschampsu ne bo uspelo, ima Francoska nogometna zveza (FFF) bojda že pripravljen načrt, da nekdanjega kapetana reprezentance nadomesti z njeno prvo zvezdo ob koncu prejšnjega in na začetku novega stoletja.

Španski mediji pišejo, da je malo verjetnosti, da bi Zidane tako hitro po prevzemu funkcije pri belemu baletu zapustil Madrid, kjer ima v Ancelottiju izjemnega mentorja, med igralci pa uživa veliko spoštovanja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.