Šport > Nogomet
38 ogledov

Zidane in Le Penova v besedni vojni

Marine le Pen EPA
Trener madridskega Reala in francoska predsedniška kandidatka sta na bojni nogi.

Naslednji konec tedna bo v Franciji na sporedu drugi krog predsedniških volitev, merila se bosta predstavnica skrajno desne Nacionalne fronte Marine le Pen in neodvisni kandidat Emmanuel Macron, sicer še lani francoski minister za ekonomijo in finance.

Na redni petkovi novinarski konferenci pred tekmo z Valencio so o volitvah povprašali tudi slovitega Zinédina Zidana, trener madridskega Reala pa ni skrival svojih političnih prepričanj.

Zinedine Zidane | Avtor: EPA EPA
"Moje sporočilo je enako kot je bilo leta 2002, ko se je v drugi krog predsedniških volitev prebil (ustanovitelj Nacionalne fronte in oče Marine le Pen, op. a.) Jean-Marie le Pen. Jaz sem daleč od idej Nacionalne fronte. Tej stranki se je treba maksimalno izogniti," je dejal otrok alžirskih priseljencev, rojen v Marseillu.

Le Penova se je hitro odzvala na besede Zidana, ki je še vedno športni idol za številne Francoze. "Zidane lahko daje nasvete o nogometu, tu je zares odličen, nisem pa prepričana o njegovem znanju, ko gre za politiko. Predpostavljam, da ima veliko finančnega kapitala, zato niti ni čudno, da bo glasoval za Macrona," je ostro odgovorila prodorna političarka.

Po raziskavah javnega mnenja Le Penova nima veliko možnosti za zmago v drugem krogu volitev, ankete njenemu tekmecu Macronu napovedujejo okrog 60 odstotkov glasov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.