Šport > Nogomet
15 ogledov

Zidane pripravljen na trenersko delo

Zidane Ancelotti Real Madrid Betis Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Nekdanji francoski nogometaš Zinedine Zidane je sporočil, da si želi začeti samostojno trenersko kariero.

Po zgledu številnih stanovskih kolegov se tudi Zinedine Zidane počasi pripravlja na samostojno trenersko pot. Trenutno sicer še pomaga Carlu Ancelottiju pri Realu iz Madrida, a bi se ob morebitni priložnosti poslovil in začel pisati svojo zgodbo.

"Realu želim povrniti za vse kar je klub storil zame, ampak moram napredovati. Vem kaj lahko naredim in kaj lahko prenesem na druge in mislim, da bom najbolj koristen kot trener. Poznam svoje meje in želje in rad bi videl, če mi uspe izpolniti ambicije. Želim trdo delati, se učiti in napredovati. Rad bi videl kako daleč lahko pridem," je dejal nekdanji francoski reprezentant.

Ob tem je tudi že malce namignil kako bi njegova ekipa igrala: "Moja ekipa bi bila uravnotežena, a bi stavila na napad. Igrali bi preprosto in napadalno."

Priznal je, da ima tudi že izbrane kandidate za pomočnike, a imen ni želel razkriti. Ob koncu govora se je zahvalil tudi Carlu Ancelottiju, trenerju madridskega Reala, saj pravi, da se je od njega veliko naučil. V isti sapi je izrazil hvaležnost tudi direktorju kluba Florentinu Perezu, saj pravi, da brez njega nikoli ne bi prestopil v kraljevi klub. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.