Šport > Nogomet
28 ogledov

Zidane se oklepa trenerskega stolčka

zinedine zidane EPA
Trenerski stolček Zinedina Zidana po katastrofalnem izidu na prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov visi na nitki.

Legendarni francoski napadalec, ki je na Santiago Bernabéuu nasledil Rafaela Beníteza, se je v manj kot tednu dni prelevil od junaka do bedaka.

Madridčani so na ligaškem El Clásicu premagali večnega tekmeca Barcelono (2:1) in vodilni ekipi La Lige poslali jasno sporočilo, dober vtis pa so pokvarili v četrtfinalu najmočenjšega klubskega tekmovanja na svetu, kjer so morali z 0:2 priznati premoč osmouvrščeni ekipi nemškega prvenstva.

Zidane je pred ligaško tekmo z Eibarjem priznal, da bo torkov povratni obračun na Santiago Bernabéuu odločal o sezoni kraljevega kluba, ki nima več realnih možnosti za osvojitev ligaške zvezdice, prav tako pa se je zaradi birokratske nepazljivosti predčasno končala njegova kampanja v španskem pokalu.

''Ne pričakujem negativnega odziva ljudi. Vsi vemo, da v torek igramo za sezono. Ljudje me poznajo. Rad imam težke izzive in dobro poznam navijače na Bernabéuu,'' je povedal Zidane.

Na vprašanje, kaj se je pripetilo na gostovanju v Wolfsburgu, je upokojeni napadalec odvrnil: ''Ko smo izgubili, sem dejal, da nismo igrali dovolj intenzivno, po ogledu posnetka pa lahko priznam, da sem se motil. Potrdim lahko, da so igralci pretekli več kot v Barceloni, a nekje se nam je zalomilo,'' je dejal trener belega baleta.

Zidane (še) ni v strahu za delovno mesto, priznal pa je, da se v nogometu lahko vse zelo hitro spremeni. ''Trener na vsaki tekmi igra za svojo službo. Zavedam se odgovornosti, vendar na to gledam drugače. Ne razmišljam o negativnih rečeh, ki bi se lahko zgodile, saj sem bil vedno zelo pozitiven in tako bo tudi ostalo. Sproščen sem. Vedel sem, v kaj se spuščam, drugače ne bi sprejel. Če izpademo iz tekmovanja, se lahko vse spremeni, a to je nogomet. Ne razmišljam o tem. Razmišljam o preostanku sezone. Čaka me delo in sprejemam svojo odgovornost v tem projektu. Bomo videli, kaj se bo zgodilo, a za zdaj sem zelo sproščen.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.