Šport > Nogomet
12 ogledov

Zidane trener mlade ekipe: kmalu še članske?

Zidane Alonso Mourinho Tottenham Hotspur Real Madrid Liga prvakov novinarska kon EPA
Eden najboljših nogometašev vseh časov, Francoz Zinedine Zidane, se kot trener vrača v madridski Real. Kot poročajo današnji španski mediji, bo Zidane pri Realu postal trener mladinske ekipe. V Realu, za katerega je Zidane igral med letoma 2001 in 2006, že igrata dva njegova sinova.

Časniki namigujejo tudi, da bo Zinedine Zidane začasno prevzel tudi prvo ekipo Real Madrida, če se bo moštvo predčasno razšlo s trenerjem članske ekipe Joséjem Mourinhom. Če bi prišlo do kratkoročnega predčasnega prenehanja sodelovanja med Mourinhom in klubom, bi imel Zidane polne roke dela, saj Real že 26. februarja čaka prestižna povratna polfinalna pokalna tekma z Barcelono, teden dni kasneje pa povratna tekma osmine finala Lige prvakov proti Manchester Unitedu.

Zidane je na pobudo Mourinha prišel v klub kot posebni svetovalec, po tem, ko je Portugalec sicer večkrat poudaril, da si želi nekdanjega kapetana belega baleta imeti bližje igrišču (beri: na klopi), pa naj bi pred kratkim prišlo do kratkega stika med obema velikanoma, zaradi katerega je Francoz zapustil klub.

Real vsekakor ni v zavidljivem položaju, saj je pot do naslova španskega prvaka 2012/13 praktično že zaključena. Real v prvenstvu za vodilno Barcelono zaostaja za 16 točk, tekmeci v pokalu in Ligi prvakov pa so zahtevni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.