Šport > Nogomet
19 ogledov

Zidanov klic dela čudeže za Real: ko pokliče legenda ...

žreb euro 2012 zidane EPA
Zinedine Zidane ni le novi pomočnik Carla Ancelottija pri Real Madridu. Legendarni "Zizou" je veliko več kot to, saj njegovi klici v Real privabijo številne obetavne igralce.

"Da te pokliče Zidane in ti reče, da te želi pri Realu, bi te lahko povsem šokiralo. Lahko ti je v čast, kot tudi v užitek in veliko veselje, ob katerih ti iz ust kot odgovor ne more priti beseda 'ne'," pišejo pri najbolj branem španskem športnem dnevniku MARCA.

Španski kolegi hvalijo telefonske klice Zinedina Zidana, novega pomočnika trenerja Carla Ancelottija in v preteklosti enega izmed svetovalcev Real Madrida, ki naj bi kot zadnjega za prihod v Madrid s svojim famoznim klicem prepričal vezista Asierja Illarramendija.

Mobilni telefon je njegovo orožje

"Zmožnost očaranja je pri Zidanu navdušujoča, 'Illarra' pa ni bil imun. En klic francoske legende je bil dovolj, da je prepričal igralca iz Mutrikuja, da v naslednji sezoni obleče beli dres," dodaja MARCA.

Kot pišejo španski mediji se je legendarni "Zizou" aktivno vključil v bitko za podpis mladega španskega reprezentanta, ki je navdušil na nedavnem evropskem prvenstvu do 21 let. Zidane je tako kot v primeru njegovega reprezentančnega soigralca Isca, slednjega je Real po prihodu iz Málage že predstavil kot svojega novega člana, vzel svoj mobilni telefon in opravil posel.

Želi si Real z dotiki in mladostjo

"Zidane se je spremenil v najboljšega možnega ambasadorje znamke Real Madrida. Ne samo, da svojo podobo daje na voljo klubu, ampak tudi kot aktivni agent pri športnih temah, kar je pokazal to poletje," nadaljujejo španski kolegi.

"Njegov načrt je jasen. Želi si Madrid, ki bi se spremenil v ekipo z veliko dotiki in mladosti, ekipo kakovosti, tako kot on. Njegovo delo se je spremenilo v nepogrešljivo v primerih, ko je bilo potrebno 'odblokirati nakupe, kakršen je bil Illarramendi, ki ni bil najbolj prepričan, da si želi zapustiti Real (Sociedad), dokler po telefonu ni slišal glasu Zinedina Zidana."

Njegov prvi ulov Raphaël Varane

Podobno naj bi se zgodilo tudi z Iscom, ki ga je bivši trener Manuel Pellegrini že skorajda prepričal, da mu sledi v Manchester City, a je Zidanov klic spremenil tok dogodkov, ki je mladega južnjaka pripeljal v belo hišo.

Zidane je bil ključen pri prihodu še enega nogometaša, rojaka Raphaëla Varana, ki je kot neznanec prišel iz Lensa in bil v zadnji sezoni steber obrambe Reala ob kapetanu Sergiu Ramosu

"Zidane je bil kakovosten na igrišču, njegova avra pa se je obdržala tudi pri poslih. Reči 'ne' Zidanu je kot privid," še dodaja MARCA.

Komentarjev 1
  • Merkava4 12:37 07.julij 2013.

    Jebiga - čudeže delajo Realovi miljoni ne pa ta Alžirc....