Šport > Nogomet
18 ogledov

Zidanu kapnilo 15 milijonov

Stroškov si Zidane s posojanjem svojega obličja Katarcem ravno ni delal. (Foto: Žurnal24 main
Poleg Rusije in Katarja, ki ju je izvršni odbor Fife v četrtek izbral za prireditelja mundialov 2018 in 2022, je eden od zmagovalcev tudi legendarni francoski nogometaš Zinedine Zidane.

Osemintridesetletni Zinedine Zidane je namreč prejel 15 milijonov dolarjev bonusa, ker je Katar dobil organizacijo svetovnega prvenstva. Zidane je rojen v Marseillu, vendar so njegovi staršu iz Alžirije, zaradi česar je tudi privolil v sodelovanje pri katarski kampanji. "To je velika zmaga za ves arabski svet. Zdaj ima Katar na voljo deset let, da sestavi dobro reprezentanco in pripravi veličastno prvenstvo," je po zmagi dejal nekdanji nogometaš Cannesa, Bordeauxa, Juventusa in Real Madrida.

Zidane je razkril tudi svojo vlogo v kampanji. "Nisem imel kakšne posebne vloge niti naloge. Moje delo je bilo podpirati kandidaturo, kar sem tudi naredil. Vesel sem zaradi tega doprinosa," je sklenil Zidane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.