Šport > Nogomet
42 ogledov

Zimzeleni Tiganj pribrcal zmago

Senad Tiganj je še enkrat več utišal vse dvomljivce in dosegel že svoj tretji li Žurnal24 main
Olimpija je sobotno tekmo proti Celju prvič začela pod novim vodstvom. Robert Pevnik je svoj ognjeni krst na zeleni klopi opravil z odliko, zmago pa mu je prinesel stari mojster Senad Tiganj.
 

Lestvica strelcev:

6 - Dragan Jelić (Maribor)
5 - Mitja Brulc (Luka Koper)
4 - Sebastjan Cimerotič (Olimpija)
Slaviša Dvorančič (CM Celje)
Miran Pavlin (Luka Koper)

Celjan po duši in srcu, Robert Pevnik, je še pred tednom dni treniral njihovo mladinsko ekipo, na sobotni tekmi pa je "igral" proti njim. Njegov novi klub Olimpija je celjske grofe domov poslala s 4:2. Bolje so sicer začeli gostje, ki so prek Aneja Lovrečiča in njegovega prostega strela povedli v 12. minuti. Zmaji so nato udarili šele v drugem polčasu - po napaki celjske obrambe je Sebastjan Cimerotič v svojem slogu po preigravanju vratarja izenačil, Davor Škerjanc pa je le nekaj minut kasneje zadel za 2:1. Izenačenje Uroša Koruna vseeno ni preprečilo slavja zeleno-belih, ki jim ji ga je prinesel zimzeleni Senad Tiganj z goloma v 76. in 90. minuti. Še posebej lep je bil drugi Tignjev gol, ki ga je dosegel iz več kot 40 metrov. Na drugi sobotni tekmi je Nafta z golom Aleša Čeha v izdihljajih tekme premagala HiT Gorico (2:1).

Osmo kolo Prve lige sta odprli moštvi Domžal in Kopra. Pred tekmo je domžalskemu strategu Vladu Badžimu precej gorelo pod nogami, saj je pred kratkim predsednik Stane Oražem javno dejal, da če se rezultati dvakrtanih prvakov ne bodo hitro izboljšali, pričakuje njegov odstop. Badžo do nadaljnjega ostaja šef domžalske stroke, saj je s Koprom remiziral. Domači so začeli skoraj sanjsko. Marko Drevenšek jih je namreč v vodstvo popeljal že v osmi minuti, in sicer z imenitnim zadetkom s 35 metrov. Po golu so bile Domžale nevarnejše, a tega dejstva niso znale oplemenititi z golom. Izkušeni Koprčani se niso dali prositi, ko se jim je ponudila priložnost. Natančneje, podajo Ivana Sesarja z desne strani je v gol posprmil kdo drug kot Miran Pavlin. V nadaljevanju se kljub nekaterim priložnostim mreži nista več zatresli.

Maribor je po slabem začetku sezone lov na točke nadaljeval v lokalnem derbiju z Dravo. Trener Darko Milanič ni ravno dobro proslavil podaljšanja svoje pogodbe, saj so njegove vijolice v Ljudskem vrtu le remizirale (2:2). Že po petih minutah so domači zaostajali, ko je zadel Sousa, a so vijoličasti kmalu znižali prek Dejana Školnika, v drugem delu pa povedli z enajstmetrovko Dragana Jelića. Kljub temu od tako željene zmage, ki bi prekinila črni niz, ni bilo ničesar, saj je Borut Semler v 75. minuti zadel za izenačenje in še malce stresel že tako pretreseni Milaničev stolček. Vzporedno s tekmo v  Mariboru sta v Velenju igrala Rudar in Interblock - knapi so se z novo zmago (2:1) spet na točko približali Kopru. Fabijan Cipot (iz 11-m) in Denis Grbič za domače ter Dejan Gerić (prav tako iz 11-m) za goste pa so bili strelci.

Prva liga, pari osmega kola:

Domžale : Luka Koper 1:1 (1:0)
Drevenšek (8); Pavlin (51)

Olimpija : CM  Celje 4:2 (0:1)
Cimerotič (51), Škerjanc (59), Tiganj (76, 90); Lovrečič (12), Korun (64/11-m)

Nafta : Hit Gorica 2:1 (0:0)
Mujaković (47), Čeh (92); Kršić (75)
RK: Balažic (67), Galešič (84/oba Gorica)

Rudar : Interblock 2:1 (1:0)
Cipot (35/11-m), Grbič (85); Gerič (64/11-m)
RK: Jogan (35/Interblock)

Maribor : Labod Drava 2:2 (1:1)
Školnik (15), Jelič (62/11-m); Sousa (5), Semler (75)

Pari naslednjega, devetega, kola:
Luka Koper - Nafta
Interblock - Maribor
CM Celje - Domžale
HIT Gorica - Rudar
Labod Drava - Olimpija
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.