Šport > Nogomet
27 ogledov

"Živalsko" vpitje za Balotellija in Toureja

Pereira Balotelli EPA
Na žalost so prvo tekmo osmine finala Evropske lige med Portom in Manchester Cityjem zaznamovali tudi rasistični vzkliki domačih navijačev, ki so bili namenjeni Mariu Balotelliju in Yayi Toureju.

Angleški prvoligaš Manchester City se je po tekmi šestnajstine finala nogometne Evropske lige v Portu (2:1) pritožil na Evropsko nogometno zvezo (Uefa) zaradi rasističnih provokacij navijačev Porta, ki so bile usmerjene v temnopolta igralca Maria Balotellija in Yaya Toureja.

Domači klub je gostil bogati Manchester City. Tekma se je končala z 1:2. Silvestre Varela je v 27. minuti domače povedel v vodstvo, Angleži pa so izenačili v 55. minuti, ko je v dvoboju z Mariom Balotellijem avtogol zabil Alvaro Pereira. Zmago je Cityju priigral Sergio Aguero v 85. minuti.

In prav temnopolti italijanski reprezentant Balotelli je navijačem Porta očitno najbolj paral živce, da so se spravili nanj z nizkotnim zmerjanjem. S tribun se je namreč med njegovim igranjem slišalo "živalsko" vpitje, ko so portugalski navijači Balotellija izzivali s posnemanjem opičjega oglašanja. Rasistični izpad je bil namenjen tudi njegovemu temnopoltemu soigralcu Yayi Toureju.

"Nekaj sem slišal. Zato raje igram v Premier League, kjer ne poznamo takšnih provokacij. Verjetno v drugih državah niso navajeni temnopoltih igralcev. Pričakujem, da se bo vzdušje v prihodnosti spremenilo, saj bodo navijači veliko bolj odprtih glav in bo tudi sama igra postala veliko bolj odprta. Nogomet je igra, v kateri bi morali uživati tako igralci kot navijači, takšne stvari pa se preprosto ne bi smele dogajati," je dogajanje opisal Toure, reprezentant Slonokoščene obale. "Hrupa s tribun sploh nisem slišal, ker sem bil tako zatopljen v igro," pa je dejal trener Cityja Roberto Mancini. Potem ko so pricurljale v javnost informacije o Balotellijevi pritožbi, pa se je Mancini popravil in je dejal, da ni slišal ničesar takšnega, kar bi lahko označili za rasistično zmerjanje. "Mario in Yaya sta zdaj tako duševno močna, da ju takšni izpadi ne bodo iztirili," je še dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.