Šport > Nogomet
19 ogledov

Zlata žoga: Barçinih deset, Realovih pet

Lionel Messi je leta 2011 osvojil zlato žogo pred soigralcema Xavijem Hernándezo EPA
Med 50 finalisti za letošnjo FIFA zlato žogo, ki jo francoska revija France Football od lanske sezone naprej podeljuje skupaj z Mednarodno nogometno zvezo, se naj bi po poročilih iz Španije znašlo kar deset nogometašev Barcelone. Nagrado naj bi tako kot v prejšnjih letih sicer odnesel Argentinec Lionel Messi. Italijani imajo v veteranu Antoniu Di Nataleju enega in edinega kandidata.

Po poročanju barcelonskega športnega dnevnika El Mundo Deportivo so se med 50 finalistov za letošnjo FIFA zlato žogo poleg favorita Lionela Messija uvrstili še Barcelonini nogometaši Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Gerard Piqué, Francesc Fàbregas, Carles Puyol, David Villa, Daniel Alves, Alexis Sánchez in Eric Abidal. Peterico Reala Madrida sestavljajo Xabi Alonso, Iker Casillas, Cristiano Ronaldo, Mesut Özil in Sami Khedira.

Seznam se bo 1. novembra skrčil na končnih 23 kandidatov, ki jih bodo ekskluzivno objavili v izdaji revije France Football. Svečana podelitev bo na sporedu 9. januarja naslednje leto v Zürichu. Poleg absolutne prevlade španskega nogometa (med desetimi nogometaši Barçe in petimi Reala je kar devet španskih reprezentantov, tudi Cityjev David Silva) bodo imele svoja železa v ognju tudi druge države: za Bayern in Nemčijo se bodo borili Bastian Schweinsteiger, Philipp Lahm, Mario Gómez in Thomas Müller, Nizozemska bo svoje upe polagala v Wesleyja Sneijderja, Robina van Persieja, Arjena Robbna in Rafaela van der Vaarta, na seznamu pa so tudi Samuel Eto'o (Kamerun/Anži Mahačkala), Sergio Agüero (Argentina/Manchester City), Luis Suárez (Urugvaj/Liverpool), Diego Forlán (Urugvaj/Inter Milan), Javier Hernández (Mehika/Manchester United), Wayne Rooney (Anglija/Manchester United) in Neymar (Brazilija/Santos).

Italijani imajo v letošnji izdaji le pičlega enega predstavnika, in sicer Udinesejevega virtuoza in kapetana Antonia Di Nataleja.

Seznam kandidatov po klubih:

FC Barcelona (10): Lionel Messi, Andrés Iniesta, Xavi Hernéndez, Francesc Fàbregas, Gerard Piqué, Daniel Alves, David Villa, Carles Puyol, Eric Abidal, Alexis Sánchez.

Real Madrid (5): Iker Casillas, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Mesut Özil, Sami Khedira.

Bayern München (5): Bastian Schweinsteiger, Phillip Lahm, Mario Gómez, Thomas Müller, Franck Ribéry, Arjen Robben.

Inter Milan (2): Wesley Sneijder, Diego Forlán.

Manchester City (2): Sergio Agüero, David Silva.

Manchester United (2): Javier Hernández, Wayne Rooney.

Arsenal (1): Robin van Persie.

Lazio (1): Miroslav Klose.

Tottenham Hotspur (1): Rafael van der Vaart.

Anži Mahačkala (1): Samuel Eto’o

Liverpool (1): Luis Suárez.

Santos (1): Neymar.

Udinese (1): Antonio di Natale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.