Šport > Nogomet
32 ogledov

Zlata žoga – in kje je Milito?

1/24
Žurnal24 main
Fifa je razkrila 23 nogometašev, ki so prišli v izbor za zlato žogo, ki jo podelijo najboljšemu nogometašu na svetu. Poglejte, kdo so kandidati! In kdo manjka? Na ogorčenje Interja - Diego Milito!
Predsednik milanskega Interja Massimo Moratti se je z ogorčenjem odzval na Fifin seznam 23 kandidatov za zlato žogo, saj med njimi ni njihovega Diega Milita, ki je v lanski sezoni zabil 22 golov. "Zelo mi je žal, da so spregledali Milita. Poklical sem ga in mu povedal, da kar ne morem verjeti." Na seznamu so sicer štirje igralci Interja.

Po novem zlato žogo skupaj podeljujeta ugledni športni časopis France Football in Mednarodna nogometna zveza (Fifa). Kandidati so naslednji, med njimi pa ni Angleža Wayna Rooneyja:

Xabi Alonso (Španija), Daniel Alves (Brazilija), Iker Casillas (Španija), Cristiano Ronaldo (Portugalska), Didier Drogba (Slonokoščena obala), Samuel Eto’o (Kamerun), Cesc Fabregas (Španija), Diego Forlán (Urugvaj), Asamoah Gyan (Gana), Andrés Iniesta (Španija), Júlio César (Brazilija), Miroslav Klose (Nemčija), Philipp Lahm (Nemčija), Maicon (Brazilija), Lionel Messi (Argentina), Thomas Müller (Nemčija), Mesut Özil (Nemčija), Carles Puyol (Španija), Arjen Robben (Nizozemska), Bastian Schweinsteiger (Nemčija), Wesley Sneijder (Nizozemska), David Villa (Španija) in Xavi (Španija).

Med desetimi kandidati za trenerja leta (nagrado bodo podelili prvič) so Portugalec José Mourinho, Španca Vicente del Bosque in Pep Guardiola, Nizozemca Louis Van Gaal ter Bert Van Marwijk, Italijan Carlo Ancelotti, Nemec Joachim Löw, Urugvajec Oscar Tabarez, Britanec Alex Ferguson in Francoz Arsene Wenger.

FIFA, ki najboljše izbira v sodelovanju z revijo France Football, bo imena treh finalistov iz vseh kategorij (izbrali bodo tudi najboljšo nogometašico in trenerja najboljših ženskih ekip) sporočila 6. decembra, zmagovalci po mnenju reprezentančnih selektorjev, kapetanov in izbranih predstavnikov medijev pa bodo znani januarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.