Šport > Nogomet
29 ogledov

Zlata žoga: Messi niti točke Ronaldu

Iniesta Messi Ronaldo podelitev najboljši evropski nogometaš leta EPA
Lionel Messi je v pogovoru za katalonski športni dnevnik Sport razkril, da tudi letos v glasovanju za FIFA zlato žogo Cristianu Ronaldu ne bo namenil niti točke. Messi in Ronaldo bosta kot kapetana Argentine in Portugalske namreč lahko sodelovala pri izboru.

"Prejšnje leto sem glasoval za Xavija (Hernándeza), (Andrésa) Iniesto in Kuna Agüera, v tem vrstnem redu. Računam, da bom letos storil enako. Nisem še sploh mislil na to, ampak gotovo bo bolj ali manj enako. Xavi in Iniesta bosta zagotovo, razmišljam pa med (Gonzalom) Higuaínom, (Ángelom) Di Marío in Agüerom," je za Sport povedal Lionel Messi.

Messiju in Cristianu Ronaldu kot kapetanoma svojih reprezentanc pripada pravica, da v glasovanju za FIFA zlato žogo izbereta tri najboljše nogometaše lanske sezone, ki jih razvrstita po vrstnem redu in jim namenita pet, tri ali eno točko. Ko je novinar Sporta Messija opomnil, da Higuaína in Di Maríe ni med 23 finalisti za nagrado, je Argentinec odvrnil:

"Potem gre moj tretji glas za Kuna." Kako bo glasoval Ronaldo je seveda drugo vprašanje, se je pa Messi v pogovoru za drugi katalonski športni dnevnik Mundo Deportivo razgovoril o svojem velikem rivalu iz Real Madrida, ki ga je označil za "izvrstnega nogometaša", ki pa ga ne pozna kot osebo.

"Je med najboljšimi na svetu. Me moti, da mi navijači vzklikajo njegovo ime? Vseeno mi je. Normalno je, da ko igraš v gosteh želijo biti vsi proti tebi, želijo te užaliti, a to je del nogometa in tako bo tudi v prihodnje," je dodal Messi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.