Šport > Nogomet
15 ogledov

Zlatan: "Guardiola sploh ni moški"

Pep Guardiola Zlatan Ibrahimović Reuters
Zlatan Ibrahimović je znova udaril po bivšem šefu Pepu Guardioli, sedanjem trenerju Bayerna.

Nekdanji nogometaš Barcelone, sedaj pa Paris Saint-Germaina, Zlatan Ibrahimović, je v pogovoru za The Times ponovno izrazil svoje nezadovoljstvo s Pepom Guardiolo, ki se po njegovem ni znal spoprijeti z njegovo "originalno" osebnostjo, ko je bil še strateg Blaugrane.

Napadalec švedske reprezentance je leta 2009 na Camp Nou prišel iz AC Milana za več kot 70 milijonov evrov, a je v katalonski prestolnici zdržal le eno leto. Od takrat je glasen kritik Guardiole, kar je opisal tudi v svoji avtobiografiji.

"Ni me mogel prenesti"

"V prvih dnevih po mojem prihodu, mi je Guardiola dejal, da igralci Barcelone ne vozijo hitrih avtomobilov. Da so skromni. On je hotel, da bi jaz sebe dojemal kot popolnoma običajnega človeka. Toda jaz sem Zlatan! Všeč mi je, da sem drugačen, da sem originalen. Guardiola tega ni mogel prenesti," je za ugledni angleški časnik dejal Ibrahimović.

"Vsakič, ko sem prišel v prostor za druženje po kavo, je Pep odkorakal ven. Ko sva se srečala na hodniku, je pogledal v tla. On ni moški. Lahko govorijo, da je najboljši trener na svetu, briga me. Enkrat sem popolnoma eksplodiral v garderobi na njega, a tudi takrat mi ni rekel nič," je bil oster zvezdnik PSG.

"Messi in Iniesta sta občutljiva"

Švedski reprezentant je nato izstrelil strupene puščice tudi v smeri Andrésa Inieste in Lea Messija.

"Ne razumite me narobe. Messi in Iniesta sta izredna, z žogo lahko naredita, kar hočeta. Ampak sta tako neverjetno občutljiva, tako tiha. Naredila sta, kar se jima je reklo in nikoli ju ni prav nič motilo, čeprav so bili problemi," je še dodal Zlatan.

Komentarjev 1
  • 1111 10:43 01.september 2013.

    ...zlatan je navaden cepec, brez kulture, škoda besed...ko se cigo naje belega kruha...