Šport > Nogomet
171 ogledov

Soigralec Jana Oblaka?

zlatan ibrahimović
Bratranec Zlatana Ibrahimovića je potrdil govorice o pogovorih med švedskim napadalcem in Atlético Madridom.

Italijanski Tuttosport je v ponedeljek postregel s prestopno bombo, ko je razkril, da se švedski napadalec Zlatan Ibrahimović pogaja za prestop k Atlético Madridu, katerega član je slovenski reprezentant Jan Oblak.

Ibrahimović se je lani od Paris Saint-Germaina preselil k Manchester Unitedu, kjer je na 41 tekmah dosegel 28 zadetkov in se uveljavil kot eden ključnih mož v ekipi Joséja Mourinha.

Prihodnost v dresu rdečih vragov je padla v vodo s poškodbo kolena, zaradi katere je moral predčasno končati sezono. Ker bo ob vrnitvi na nogometna igrišča star že 36 let, so se pojavila celo namigovanja, da naj bi zaključil bogato kariero, kar pa je sam odločno zavrnil.

zlatan ibrahimović poškodba | Avtor: EPA EPA
Ibrahimović bi lahko z Manchester Unitedom podaljšal pogodbo, s katero bi zaslužil 15 milijonov evrov na sezono, vendar je ponudbo angleškega velikana zavrnil, ker ni želel prejemati plače, dokler je poškodovan. Obstoječa pogodba poteče sredi julija, ko bo napadalec tudi uradno postal prost nogometaš.

Pogovori z agentom v teku

Za usluge 35-letnika naj bi se zanimal Atlético Madrid in čeprav španski prvoligaš navedbe zavrača, je pogovore za zaprtimi vrati potrdil Ibrahimovićev bratranec Selman Yalcin.

"Atlético se pogovarja z njegovim agentom Minom Raiolo. Pogodba z Manchester Unitedom mu poteče 15. julija. V tem trenutku trenira sam pri Unitedu, vendar ima na voljo več možnosti."

mino raiola | Avtor: EPA EPA
Ena od možnosti je selitev v ameriško ligo MSL, kjer bi se lahko pridružil projektu Davida Beckhama v ekipi Miami MSL Team. Po Yalcinovih besedah je selitev onkraj luže malo verjetna.

"Zlatan se zelo dobro razume z Beckhamom. Dobil je ponudbo iz ZDA. Miami mu ponuja 100 milijonov evrov za štiri sezone, vendar si z družino želi ostati v Evropi," je povedal.

Selitev v Španijo bi lahko preprečila Zlatanova dolgoletna izbranka Helena Sager, ki naj bi si želela vrnitve v Italijo, kjer je Ibrahimović v preteklosti igral za Juventus, Inter in AC Milan.

Težavo pri prestopu k Atléticu predstavlja tudi kazen Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ki španskemu velikanu prepoveduje podpisovanje pogodb, kar pomeni, da bi lahko Ibrahimovića registrirali šele januarja prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.