Šport > Nogomet
26 ogledov

Zlatan za zmago zadel v zadnji minuti

Zlatan Ljubijankić je na reprezentančno akcijo prišel z golom. (Foto: kaagent.be Žurnal24 main
V petek sledi prva tekma kvalifikacij za Euro 2012. Preverimo, kako so teden prej igrali slovenski legionarji. Zadetek je dosegel Zlatan Ljubijankić, Aleksandar Radosavljević pa je debitiral za Den Haag.

Anglija
V angleški Premier League na priložnost čaka mladi Haris Vučkić. V tretjem kolu je remi 1:1 svojega Newcastle Uniteda z Wolverhamptonom spremljal s klopi za rezervne nogometaše. Obtem je dobil novega soigralca – iz Marseilla je prišel Hatem Ben Arfa. S štirimi točkami je Newcastle osmi. V drugoligaški konkurenci (v t. i. Championshipu) je kapetan slovenske reprezentance Robert Koren za svoj novi klub Hull City odigral celotno srečanje. S 3:1 so jih premagali igralci Doncasterja. Po štirih kolih je Hull šele 18.

Italija
Če v španski Primeri to sezono ni slovenskega nogometaša, jih je v italijanski Serie A kar sedem. Novinca pri Palermu Josip Iličić in Armin Bačinović sta remi 0:0 z Cagliarijem spremljala s tribune. Kot je dejal Iličić v intervjuju za Žurnal24, so mu obljubili, da bo pomemben člen Palerma in bo igral. Samir Handanović je novo klubsko sezono začel s prejetim evrogolom. Za  poraz 0:1 mu ga je zabil nogometaš Genoe (njegova menjava je bil Jan Koprivec). Chievo je z 2:1 premagal Catanio. Boštjan Cesar je za prve branil vseh 90 minut, medtem ko je Bojan Jokić ostal na klopi. Posojeni igralec Interja v Bologno Rene Krhin na svojo priložnost čaka ta ponedeljek zvečer, ko se bosta v zadnji tekmi uvodnega kola Serie A pomerila prav njegova kluba. V Serie B je za Torino celotno tekmo odigral Dejan Lazarević, a še drugič letos izgubil, tako da so na zadnjem mestu.

Nemčija
Mišo Brečko in Milivoje Novaković sta v prvi nemški Bundesligi v drugem kolu s Kölnom še drugič izgubila. S 4:2 jih je premagal bremenski Werder in tako je Köln na predzadnjem mestu. Brečko je bil na zelenici vseh 90 minut, Novaković pa je bil zamenjan v 77. Zlatko Dedić z Bochumom letos igra v drugi Bundesligi. V ponedeljek so v prvem kolu s 3:2 premagali München 1860, nato pa v petek v drugem izgubili z 0:1 z ekipo Erzgebirge Aue. Na obeh srečanjih je Dedić igral zadnjih 20 minut. Rok Kronaveter je z Energie iz Cottbusa veselil druge zmage (z 2:1 so premagali še enega nekdanjega prvoligaša Arminio). Goran Šukalo je za svoj novi klub Duisburg igral zadnjih 10 minut in se s soigralci veselil zmage nad Ingolstadtom s 4:1, s čimer so se povzpeli na prvo mesto druge Bundeslige.

Francija
Edini slovenski legionar v francoski Ligue 1, Valter Birsa, je štiri dni po uvrstitvi v Ligo prvakov, kjer bo igral z Realom Madridom, AC Milanom in Ajaxom, s svojim Auxerrom po treh remijih zabeležil prvi poraz v sezoni. Z 2:0 je bil boljši Monaco in jih potisnil na 19. mesto prvenstvene lestvice. Birsa je igral do 63. minute.

Avstrija
V prvi avstrijski Bundesligi je teden dni po svojem prvem zadetku Miran Burgič za Innsbruck odigral še eno dobro tekmo. Na zelenici je bil do 89. minute, s 3:0 pa so presenetili dunajsko Austrio, za katero Milenko Ačimović po poškodbi še ne igra. Innsbruck je po petih kolih na drugem mestu in le dve točko za vodilnim Riedom. Vratar Sašo Fornezzi še naprej dobiva zadetke. V njegovem golu Wiener Neustadta so tokrat končali štirije graškega Sturma (4:2). Za Kapfenberg je celotno srečanje odigral Matej Mavrič. Slovenski reprezentant je porumenel in s soigralci izgubil z Riedom 0:1.

Slovenski nogometaši so se v nedeljo zbrali na Ptuju. V petek jih čaka prva tekma kvalifikacij za Euro 2010, in sicer bo njihov nasprtonik v Mariboru v Ljudskem vrtu Severna Irska, nato pa v torek potujejo na gostovanje v Srbijo.

Portugalska
Rene Mihelič je v tretjem kolu portugalske prve lige za Sporting dobil zadnjih 27 minut srečanja, da se dokaže. Če so prejšnji teden presenetili Benfico, jih je Vitoria Guimaraes tokrat nadigrala s 3:1.

Nizozemska
Le nekaj dni po podpisu pogodbe je za Den Haag že debitiral Aleksandar Radosovljević. Igral je zadnjih 17 minut in tako sodeloval pri remiju 2:2 s PSV-jem. Moštvo Tima Matavža Groningen je v četrtem kolu nizozemske lige s 3:0 odpravili Willem II. Mladi slovenski reprezentant je igral do 59. minute. Prebili so se na četrto mesto. Dalibor Stevanović spet igra za Vitesse, a v 64. minutah na zelenici ni mogel preprečiti visokega poraza. Feyenoord je bil boljši s 4:0. V drugoligaški nizozemski konkurenci Aleksander Šeliga še naprej ne brani za Sparto iz Rotterdama, a bi bilo mogoče bolje, da bi. Če so prejšnji teden dali 12 golov, so ta vikend dobili tri.

Belgija
Zlatan Ljubijankić, ki se z Dedićem izmenjuje v napadu slovenske reprezentance, je strelsko formo potrdil v petem kolu belgijske prve lige. Zadel je v zadnji minuti za zmago svojega Genta z 1:0 proti Germinalu. Odigral je vseh 90 minut in bil med boljšimi na zelenici. Marko Šuler zaradi poškodbe ni bil v kadru. Slovenski legionar v Belgiji je še Dejan Kelhar. Za Cercle Brugge je proti Lokerenu v četrtem kolu odigral vseh 90 minut (1:1).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.