Šport > Nogomet
48 ogledov

Zlatanu grozi kazen za "nasilno vedenje"

Zlatan Ibrahimović Profimedias
Pri angleški nogometni zvezi so švedskega zvezdnika obtožili neprimernega vedenja.

Zaradi dogodkov na tekmi med Manchester Unitedom in Bournemouthom je angleška zveza za 'nasilno vedenje' (violent conduct) obtožila Zlatana Ibrahimovića in Tyrona Mingsa. Igralca sta si ob remuju 1:1 privoščila nešportni poteki, ki pa jih sodniki na tekmi niso opazili.

"Igralca sta bila vpletena v dve različni situaciji ob koncu prvega polčasa, ki ju sodniki niso opazili, a so ju zabeležile kamere," so sporočili pri FA. V 44. minuti je najprej branilec Mings namerno pohodil Ibrahimovića, v naslednjem napadu pa ob podaji iz kota začutil njegov komolec, ki ga je zadel v glavo.

Ker se oba prekrška ponavadi kaznujeta z rdečim kartonom, obema igralcema grozijo vsaj tri tekme prepovedi igranja. Posnetke si bo ogledala strokovna komisija, ki jo sestavljajo trije nekdanji sodniki. Vsak od njih si posnetek ogleda sam, si ustvari mnenje, dodatno kazen pa se sprejme po njihovih ocenah.

Če bo kazen prejel Ibrahimović, bo moral izpustiti četrtfinalni obračun FA pokala proti Chelseaju in tekmi proti Middlesbroughu in West Bromwichu, Bournemouth pa se bo v naslednjih treh tekmah pomeril z ekipami West Ham, Swansea City in Southampton.

"V mojem položaju skočiš in se pri tem poskušaš zaščititi. Na nesrečo je skočil vame. Takšne reči se velikokrat zgodijo," je sicer sporno situacijo ocenil Ibrahimović. Njegovo dejanje je na tekmi sicer razjezilo še enega branilca pri Bournemouthu Andrewa Surmana, ki je odrinil Šveda in si zato prislužil drugi rumeni karton ter predčasno pot v slačilnico. Klub iz juga Anglije je v drugem polčasu kljub igralcu manj zdržal nalete rdečih vragov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.