Šport > Nogomet
34 ogledov

Žlogar: "Na Cipru gre bolj počasi"

Tonči Žlogar je odigral 37 tekem za slovensko reprezentanco. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Izolan Tonči Žlogar že od leta 2004 zastopa slovenske barve v ciprski ligi. "Življenje je prilagojeno podnebju. Je zelo vroče, v primerjavi s Slovenijo gre vse bolj počasi," pravi v intervjuju za Žurnal24.

V Sloveniji nas zebe, kako je na Cipru?
Prišel je hladen val, je deževno in vetrovno. Do 10. decembra pa smo imeli zelo toplo in vroče vreme.

Na Cipru ste že šest let in pol. Kako težko se je tako dolgo obdržati kot tujec v neki ligi?
Ciper je specifičen, saj je zelo naklonjen menjavanju tujcev. Trg je preplavljen s portugalskimi in brazilskimi nogometaši. Odkar sem tu, sem z izjemo zadnje sezone pri Omonii igral dobro. Ljudje me poznajo in je lažje. Sicer pa je življenje prilagojeno podnebju. Je zelo vroče, v primerjavi s Slovenijo gre vse bolj počasi.

Pogodba se vam izteče maja, stari ste 33 let. Kaj potem?
Pride čas, ko moraš končati kariero. Mislim, da bi lahko sezono ali dve še igral. Maja se bom odločil, se mi ne mudi. Odprt sem za vse možnosti, morda bi kakšno sezono odigral še v Sloveniji.

Tonči Žlogar je v Sloveniji igral za Izolo, Primorje, Gorico in Olimpijo. Na Cipru je zamenjal že štiri klube: Paralimni, Famagusto, Nicosio, letos pa igra za Larnaco.

Študirali ste pravo, vendar si po karieri najverjetneje želite ostati v nogometu ...
Rad bi ostal v nogometu in počel kaj, kar je povezano z mojo univerzitetno izobrazbo. Kje, kaj, kako – tega pa še ne vem. Trenersko delo me trenutno ne zanima.

Od reprezentance ste se poslovili ravno, ko so se začeli javni spori glede premij.
Moje mnenje je tako kot mnenje večine. Škoda je, da se je to urejalo prek medijev. Morali bi poiskati rešitev za zaprtimi vrati. No, zdaj je ta zgodba končana. Predsednik je odstopil, reprezentanca pa je na dobri poti, da se uvrsti na evropsko prvenstvo.

Ste spremljali zadnje dogodke v vašem nekdanjem klubu Olimpiji?
Seznanjen sem iz medijev. Prebral sem, da naj bi prekinili pogodbo z nekaterimi igralci, a nepošteno bi bilo, da komentiram, ker me ni zraven. Vem pa, da slovenski nogomet potrebuje močno Olimpijo, ki se mora boriti za naslov prvaka. To je splošno znano. To potrebujejo Olimpija, mesto Ljubljana in slovenski nogomet. Upam, da bodo našli način, kajti lestvica ni videti najbolje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.