Šport > Nogomet
12 ogledov

Žlogar zadel za zmago Anorthosisa

Slovenci kljub beloruski invaziji niso prejeli gola. Žurnal24 main
V četrtek so bile odigrane tekme 2. predkola pokala Uefa. Anton Žlogar je prispeval gol za zmago Anorthosisa nad Clujem (3 : 1), Ačimovičeva Austria pa je s 4 : 3 premagala češki Jablonec.

Anton Žlogar je na tekmi med Anorthosisom in Clujem dosegel prvi zadetek na tekmi, in sicer tri minute pred iztekom prvega dela tekme. V nadaljevanju sta bila za ciprski klub uspešna še Boaventura (49.) in Sosin (60.). Romunski poraz (1 : 3) je z golom z bele točke v 70. minuti oblažil Trica.


Nogometaši Austrije so tekmo začeli silovito in v deveti minuti prek Ertla ter v 21. prek Kuljiča postavili izid 2 : 0, a so jim Čehi kmalu vrgli rokavico. V razponu sedmih minut je dvakrat zadel Zelenka in poravnal na 2 : 2. Pozneje so pobudo nad igro zopet prevzeli Avstrijci. V drugi minuti drugega dela je Lasnik povišal na 3 : 2, dvajset minut pozneje je bil še drugič na tekmi uspešen Kuljič (4 : 2). Pet minut pred koncem je Baranek omilil češki poraz in postavil končni izid 4 : 3. Milenko Ačimovič je za Austrijo odigral 56 minut.


Ugoden rezultat sta si pred povratnimi obračuni priigrala Athletico Madrid in Galatasaray. Prvi je na domačem igrišču odpravil Vojvodino iz Novega Sada (3 : 0), drugi pa je v gosteh z 2 : 1 premagal Slaven Belupo. Splitski Hajduk je klonil proti Sampdorii ( 0 : 1).


Oglejte si gol Tončija Žlogarja



Oglejte si gol s tekme Hajduk–Sampdoria




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.