Šport > Nogomet
17 ogledov

Žlogarja povabil med trenerje

Kekk_tacol Žurnal24 main
Slovenski nogometni selektor Matjaž Kek je v torek objavil širši seznam možnih potnikov na svetovno nogometno prvenstvo v Južnoafriški republiki.

Na širšem seznamu 30 igralcev za svetovno prvenstvo ni Tončija Žlogarja. Zakaj?
Tonči za sabo nima dobre sezone v Omonii. Lahko se mu zahvalim za vse, kar je naredil za reprezentanco. A čas gre naprej. Vse sem mu razložil. Zame je ta zadeva končana. Če bo nadaljeval kariero, mu želim čim boljše igre, če pa ne, sem mu že pred časom ponudil mesto v strokovnem štabu.

Tonči za sabo nima dobre sezone v Omonii. Lahko se mu zahvalim za vse, kar je naredil za reprezentanco. A čas gre naprej.
Matjaž Kek
Je s tem njegova reprezentančna kariera končana?
To je njegova odločitev. Čakal sem do konca in upal, da bo v končnici prvenstva igral več. A ni bilo tako. Kljub temu mi je dejal, da bo na Cipru ostal vsaj še eno sezono.

Nekoliko ste presenetili z izborom Mirana Burgiča.
Burgičeva minutaža je v zadnjem času dobra, je pa potreboval nekaj časa, da se je vrnil po poškodbi. Spremljal sem ga zadnjih nekaj tekem. Njegova gibljivost in občutek za gol nikdar nista bila vprašljiva. Drugo je stvar priprave. Kandidira, je pa jasno, da imajo drugi napadalci prednost. Všeč mi je njegov način igranja, vedno gre direktno proti golu. Poškodbe so mu ukradle veliko reprezentančnih nastopov. Upam, da je te smole zanj konec.

Videl sem veliko njegovih tekem, v pogovoru z njim pa sem spoznal tudi, kako razmišlja. Ima priložnost, da se izkaže.
Matjaž Kek o Matavžu
V Matavža se je javnost zaljubila. Tudi vi verjetno niste dvomili o tem, da spada na seznam?
Videl sem veliko njegovih tekem, v pogovoru z njim pa sem spoznal tudi, kako razmišlja. Ima priložnost, da se izkaže. Njegove reference so dobre. Z vsem spoštovanjem do njegovih 16 golov pa ne moremo zanemariti velikih deležev Pečnika, Ljubijankiča, Dediča in Novakoviča v reprezentanci. Me pa veseli pritisk mladih igralcev. Zadaj jih je še cel kup.

Ste razmišljali, da bi kakšnega od teh, recimo Lazareviča ali Vučkiča, povabili že zdaj?
Ogrodje iz kvalifikacij je tu in jasno je bilo, da ni razloga za eksperimente. Gre tudi za specifiko igralnih mest. Lazarevič igra na boku ali pa za napadalci, kjer imajo zdaj prednost drugi. Vučkič se razvija v pravo smer in ga čaka lepa kariera. Še precej jih je, recimo Rajko Rep. Vsem želim, da nadaljujejo v tem tempu in da dobijo priložnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.