Šport > Nogomet
14 ogledov

Zmaga Interja, remi Arsenala

Za Inter so zadeli Maicon, David Suazo in Zlatan Ibrahimović. Žurnal24 main
Nogometaši Interja so v zaostali tekmi italijanskega nogometnega prvenstva visoko ugnali Lazio, Arsenal in Sevilla pa se z gostovanj domov vračata s točko.
Na San Siru Inter ni imel težav z Laziom. Branilci naslova v Serie A so povedli s strelom Zlatana Ibrahimovića po sporno dosojeni enajstmetrovki v 22. minuti, le 11 minut kasneje je vodstvo povišal Maicon, za suvereno zmago in nove tri točke v boju za naslov prvaka pa je bil v 55. minuti natančen David Suazo. V Rimu je četa Luciana Spalettija, pri kateri je prvič po mesecu in pol zaigral Francesco Totti, že v prvem polčasu z dvema zadetkoma Rodriga Taddeija nadigrala nerazpoloženo obrambo gostov. Na lestvici vodijo črno-modri s 34 točkami, najbližji zasledovalci so beli s prestolnice z 31 točkami. Sledi stara dama, ki si je v dosedanjih 14 tekmah sezone nabrala velikih osem točk zaostanka.

 

Zaostale tekme

Italija, Serie A, zaostali tekmi
Roma : Cagliari 2:0
Inter : Lazio 3:0

Anglija, Premier League, zaostala tekma
Newcastle : Arsenal 1:1

Španija, Primera Division, zaostala tekma
Osasuna : Sevilla 1:1

Francija, Ligue 1, zaostala tekma
Toulouse : Nancy 1:1

Na edinem ligaškem srečanju dneva v Angliji je Arsenal prišel v vodstvo že v četrti minuti. Po lepi podaji Emmanuela Eboueja z desne strani je njegov soimenjak Adebayor sijajno sprejel žogo in z volejem neubranljivo zadel pod prečko. Nogometaši Newcastla so do izenačenja prišli po odmoru, ko je za veliko točko po akciji Habiba Beyeja in Alana Smitha z glavo zadel Stephen Taylor (60. minuta), ki je meril po tleh. Arsenal (37) ima na vrhu lestvice štiri točke naskoka pred Manchestrom Unitedom.

V Španiji sta se v zaostali tekmi pomerila Osasuna in Sevilla in se razšli brez zmagovalca (1:1). Zmagovalci Pokala Uefa iz sezone 2006/07 so dosegli prvi remi v prvenstvu in ostajajo s 16 točkami na skromnem 12. mestu. Za vodilnim Realom imajo Andaluzijci 16 točk zaostanka. Tudi v Franciji sta se Toulouse in Nancy razšla z izidom 1:1. Gostje, ki so celoten drugi polčas odigrali z igralcem več, so do izenačenja prišli v 89. minuti, ko je bil natančen Chris Malonga. Nancy je na lestvici na drugem mestu z 32 točkami. Lyon mu uhaja za pet točk, Bordeaux pa zaostaja za štiri.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.