Šport > Nogomet
12 ogledov

Zmaga Mure, Koper besen na sodnika

Mura Olimpija Maruško Saša Despot
Mura je na zadnji tekmi 18. kola Prve lige doma Celjane odpihnila kar s 4:0. Olimpija Ljubljana je s 13. sezonskim golom reprezentanta Dareta Vršiča, ki je kasneje zapravil tudi strel z enajstih metrov, premagala Domžale (1:0). Sodnik Matej Jug je s svojimi odločitvami večkrat razjezil domače privržence nogometa, napake delilcev pravice pa so zaznamovale tudi zmago Maribora nad Luko Koprom (2:1).

Reprezentant Dare Vršič je bil s svojim 13. golom v sezoni edini strelec Olimpije Ljubljane na gostovanju pri Domžalah, kjer so zeleno-beli zaostanek za vodilnim Mariborom spet zožili na vsega štiri točke. Zmaji so po samostojni akciji Vršiča povedli že v tretji minuti srečanja, as zeleno-belih pa je nekaj več kot pet minut pred koncem tekme zapravil tudi najstrožjo kazen. Z roko je v svojem kazenskem prostoru igral Tadej Apatič, Vršič pa je zadel le prečko vratarja Nejca Vidmarja. Ne prvič v svoji sodniški karieri je bil v središču pozornosti glavni delilec pravice Matej Jug, ki je s svojimi odločitvami večkrat razjezil domače navijače, deset minut pred koncem tekme pa zaradi domnevnega simuliranja izključil tudi Mitjo Zatkoviča.

 

Pod drobnogledom tudi Bukovec v Ljudskem vrtu

Maribor je večnim rivalom na vrhu lestvice nemudoma pobegnil z domačo zmago nad Luko Koprom. Sodnik Miran Bukovec je najprej precej strogo dosodil enajstmetrovko v korist vijoličastih, ko je čez nogo Bojana Đukića v kazenskem prostoru hitro padel Dejan Mezga, Dalibor Volaš pa je premagal do tedaj izvrstnega vratarja Igorja Nenezića. Toda Koprčani so izenačili iz praktično prve priložnosti že v naslednjem napadu, ko je Jasmin Handanović katastrofalno posredoval in nenevarni prosti strel nespretno odbil točno v roko (!) Ivice Guberca, žoga pa se je odkotalila v mrežo za 1:1. Primorci so prek napadov hitrega Mateja Pučka grozili celo z vodilnim zadetkom, a je na odmor s prednostjo odšel Maribor, ko je Mezga slab meter v prepovedanem položaju sprejel globinsko žogo in iz praktično mrtvega kota z izjemnim strelom pod prečko premagal Nenezića. Vijoličasti so v nadaljevanju brez večjih težav zadržali prednost, delo pa so jim s svojo neambiciozno gro še olajšali gostujoči nogometaši. "Tekmo so odločile sodniške napake," je bil v intervjuju za TV Slovenija po koncu tekme kratek in jedrnat trener Milivoj Bračun.

Rudar v prostem padu

Nogometaši Rudarja Velenja so bili na domači tekmi proti Nafti pred pravo malo katastrofo, saj so gostje vodili že z 0:4, vsaj nekaj časti pa je za knape rešil Elvis Bratanović z dvema goloma tik pred koncem tekme (2:4). Velenjčani več kot očitno ne bodo tista ekipa, ki bo držala stik z vodilnim triom, saj so varovanci Milana Đuričića z 0:2 zaostajali že po vsega 12 minutah igre, ko sta zadela Dejan Sreš in Miha Koršec, dvojček pa je za kar malce šokantnih, nekateri bi dejali celo sumljivih 0:4 v drugem polčasu prispeval Joao Gabriel da Silva.

Slovenska liga, 18. kolo:

Triglav Kranj : HiT Gorica 0:2 (0:0)
Galešić (74, 85)

Domžale : Olimpija Ljubljana 0:1 (0:1)
Vršič (3)
RK: Zatkovič (80/Domžale)
Vršič (Olimpija) je v 84. minuti zapravil enajstmetrovko.

Maribor : Luka Koper 2:1 (2:1)
Volaš (33/11-m), Mezga (45); Guberac (35)

Rudar Velenje : Nafta Lendava 2:4 (0:2)
Bratanović (89, 90); Sreš (4), Korošec (12), Da Silva (55, 78)

Mura 05 : CM Celje 4:0 (3:0)
Eterović (14), Rep (17), Horvat (42), Fajić (63)

Komentarjev 1
  • 1111 19:25 19.november 2011.

    BRAVO, Miran BUKOVEC ali si slep ali pa si dobil dobro kuverto v žep!!!