Šport > Nogomet
15 ogledov

''Zmaga na derbiju kot orgazem''

Pierre Emerick Aubameyang EPA
Veliki nogometni derbiji vzbujajo močna čustva, tako pri navijačih kot pri akterjih na igrišču.

Pred sobotnim klasičnim porurskim obračunom med Borussio in Schalkejem je nogometaš rumeno-črnih Pierre Emerick Aubameyang prostodušno priznal, da je zanj zmaga na takšni tekmi kot orgazem.

Med udeleženci spektakla bo morda tudi slovenski reprezentant Kevin Kampl, ki pa se v teh dneh ne počuti najbolje. Kampla je namreč pred tekmo Lige prvakov proti Juventusu v torek zvila trebušna gripa in ni znano, ali bo do sobote že nared.

"Rad imam takšne tekme. Zmaga na derbiju je - pa naj zveni še tako čudno - nekaj takega kot orgazem. Čisto zares, občutek je povsem enak," je v pogovoru za časnik Sport Bild dejal napadalec Dortmunda.

Morda bo svoje občutke lahko začinil tudi s kakšnim zadetkom pred evforično množico na stadionu Signal Iduna Park, kjer lahko 80.000 navijačev v rumenem pričara izjemno vzdušje že na povsem običajnih tekmah, derbiji s Schalkejem pa so še dodaten motiv za navijače.

Prav na navijače se je spomnil tudi Aubameyang in jih pozval, naj jim pomagajo: "Radi bi se oddolžili našim navijačem za porazno prvo polovico sezone. Zmaga na derbiju pa bo pomembna za samozavest."

Na lestvici Bundelige je sicer v bistveno boljšem položaju Schalke, ki je na četrtem mestu s 35 točkami, deset točk manj ima Dortmund na 12. mestu, ki pa je v zadnjem času v vzponu in se je s tremi zmagami otresel dna prvenstvene lestvice, kamor je padel prvič po treh desetletjih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.