Šport > Nogomet
4 ogledov

Zmaga Reala, poraz Seville

Thierry Henry se bori z branilcem Getafejam Diazom. Žurnal24 main
Madridski Real je izkoristil včerajšnji poraz Barcelono in po zmagi nad Mallorco prednost pred Katalonci povečal na štiri točke. Zdaj na drugem mestu Villarreal.
 

Španija, Primera Division, 11. kolo

Getafe : Barcelona 2:0
Valencia : Murcia 3:0
Deportivo : R. Santander 0:1
Espanyol : Athletic B. 2:1
Real Betis : Zaragoza 2:1
Valladolid : Levante 1:0
Recreativo H. : Osasuna 1:0
Almeria : Atletico M. 0:0
Real M. : Mallorca 4:3
Villarreal : Sevilla 3:2

Na stadionu Alfonsa Pereza so srečanje bolje pričeli nogometaši Barcelone , ki so imeli v uvodnih minutah terensko premoč. Najbližje zadetku so bili po natančni globinski podaji Andresa Inieste, ki pa jo Thierry Henry ni izkoristil. Ob nizkem strelu Francoza je dobro posredoval vratar Getafeja Roberto Carlos Abbondanzieri . V obdobju enakovredne igre sredi prvega dela so gostitelji prišli do prostega strela na levi strani. Ruben de la Red je poslal dolgo diagonalno podajo v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Daniel Cata Diaz in z glavo lepo podaljšal do Manuela del Morala , ki je zlahka premagal Victorja Valdesa. Tudi po slabem prvem polčasu se nogometaši iz Katalonije niso prebudili, saj si tudi v nadaljevanju, ko je Frank Rijkaard iz igre povlekel Lionela Messija in Ronaldinha, niso ustvarili nobene prave priložnosti. V 90. minuti je zmago gostiteljev po napaki ožje obrambe Barce potrdil Juan Albin , tik pred tem (v 85. minuti) pa je moral zaradi grobega prekrška igro zapustiti rezervist Barcelone Gianluca Zambrotta .

 Ruud Van Nistelrooy pleza proti vrhu lestvice strelcev. © AFP

 
Spodrsljaj Ronaldinha in kolegov je izkoristil Real iz Madrida , ki je v 12. kolu Primere Division na Santiagu Bernabeu premagal Mallorco s 4:3. Gostje z Balearov so še sredi drugega polčasa vodili s 3:2, a sta za zmago belega baleta poskrbela Raul in Ruud van Nistelrooy . Prav z zmago nad Mallorco v zadnjem krogu so v lanski sezoni »galaktiki« osvojili naslov prvaka. Valencia se je poigrala z Murcio in jo s pomočjo dveh zadetkov Davida Ville premagala s 3:0. Derbi kola je bil na Madrigalu, kjer je pri Villarrealu gostovala Sevilla (3:2). Zmagovalci lanskoletnega Pokala Uefa so podobno kot Mallorca v Madridu vodili sredi drugega polčasa, a je tudi rumeni podmornici uspel preobrat. Za nove tri točke je v 86. minuti z 11-metrovke zadel Matias Fernandez . Ob tem velja omeniti, da so gostje iz Andaluzije celoten drugi polčas odigrali z igralcem manj, saj je bil zaradi dveh rumenih kartonov izključen Daniel Alves. Slovenski reprezentant Branko Ilič pri zmagi Betisa nad Zaragozo (2:1) ni sodeloval.

Na lestvici vodi Real , ki ima 28 točk. Točko zaostaja Villarreal . Barcelona in Valencia sta jih doslej zbrali po 24.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.