Šport > Nogomet
14 ogledov

Zmaga z Estonijo za miren spanec

Dvaindvajsetletnik je vroče blago na nogometni tržnici. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Slovensko nogometno reprezentanco v Estoniji čaka zadnja tekma v letošnjem letu. Tri točke bi bile idealna zaloga za miren zimski spanec in dobra vzpodbuda pred marčevsko tekmo z Italijo.

Prvo polovico dela so izbranci Matjaža Keka z odliko opravili že v Stožicah proti Ferskim otokom, jutri so na vrsti še Estonci. Prav proti reprezentanci z Baltika je Kek leta 2007 napravil prve selektorske korake.

Estonci letijo
Boljšega opozorila pred gostovanjem v Talinu slovenski nogometaši praktično niso mogli dobiti. Severnjaki so v petek šokantno premagali Srbijo sredi Beograda in igrišče zapuščali ob aplavzu domačih navijačev. Če so se tamkajšnji mediji še po tekmi čudili, kako sta jim gole lahko zabila “tamo neka” Tarmo Kink in Konstantin Vassiljev, se Kek gotovo ne bo ujel na limanice papirnatega favorita. “V teh kvalifikacijah šteje vsaka točka in videli ste lahko, da nas v torek čaka zelo dostojen tekmec. Na Estonijo se moramo dobro pripraviti,” pravi slovenski selektor.

Še sam ne vem, če je njihova zmaga v Srbiji za nas dobra. Gotovo bodo še samozavestnejši. Po eni strani nam to tudi ustreza, menim pa tudi, da v gosteh verjetno igramo še bolje kot doma.
Samir Handanovič

Na kocki tudi vodstvo
Slovenci bi ob ugodnem rezultatu iz Italije, kjer gostuje Srbija, celo prevzeli vodstvo v skupini C, kjer jih naslednja tekma čaka marca, ko v Ljubljano prihajajo prav Azzurri. Kekov debi v selektorski vlogi se je v Domžalah pred leti končal z zmago (1:0), Slovenija pa je na prvi uradni tekmi kot samostojna država v Talinu remizirala (1:1). V svojih vrstah imajo modre majice tudi prvovrstnega vohuna, saj vezist Vassiljev že nekaj let zelo uspešno igra pri lendavski Nafti.

“Še sam ne vem, če je njihova zmaga v Srbiji za nas dobra,” je po tekmi s Ferci dejal vratar Samir Handanovič. “Gotovo bodo še samozavestnejši. Po eni strani nam to tudi ustreza, menim pa tudi, da v gosteh verjetno igramo še bolje kot doma,” je dodal. Tekma se bo začela ob 20.30 po slovenskem času, prenos pa bo na drugem programu TVS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.