Šport > Nogomet
21 ogledov

"Zmagati na vsaki tekmi"

Žurnal24 main
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek pred naslednjima kvalifikacijskima tekmama za Euro 2012 proti Ferskim otokom in Estoniji napoveduje igro na zmago.

Cilj je, da na vsaki tekmi zmagamo. Če smo želeli zmagati v Beogradu, potem je naš cilj tudi na naslednjih dveh tekmah tak,” pred tretjo tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo (EP) proti Ferskim otokom pravi selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek.

Slovenija je le enkrat v svoji nogometni zgodovini kvalifikacije začela slabše. V znamenitem ciklusu za preboj na svetovno prvenstvo 1998, ko je do konca osvojila le točko.

Tudi leta 1998 le točka
Naša izbrana vrsta je tudi takrat kvalifikacije za EP 2000 začela le s točko iz dveh tekem, a je imela takrat boljšo gol razliko v primerjevi z danes. Spodbudno je, da se je takrat Slovenija na koncu ciklusa prvič uvrstila na veliko tekmovanje. Dan se torej ne pozna vsakič po jutru.

"Kot proti Srbom"

Pred nami sta dve tekmi, v katerih bomo favoriti, a bosta zato tudi težki. Potrebna bo popolna zbranost in pazljivost. V tekmo moramo iti tako kot v Beogradu proti Srbiji,” vsakršno možnost podcenjevanja Ferskih otokov in naslednjega tekmeca Estonije izključuje Kek, ki ga ne skrbi, da bi njegovi varovanci nižje rangirane nasprotnike vzeli preveč zlahka. “Popolnoma zaupam fantom in vem, da bodo na obeh tekmah delo opravili profesionalno in brez podcenjevanja. Najprej pričakujem polne Stožice in dodatno spodbudo. Tudi Ferce je treba spoštovati,” pravi selektor.

Reprezentančni so se že v polni zasedbi zbrali na Ptuju in v ponedeljek tudi opravili prva dva treninga. V torek in sredo bodo še vadili v Kidričevem, v četrtek pa sledi uradni trening na Stožicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.