Šport > Nogomet
10 ogledov

Zmagi za Juventus, Bayern in Real

Cristiano Ronaldo ni tako samozavesten, kot se zdi na prvi pogled. Žurnal24 main
Branilec naslova evropskega nogometnega klubskega prvaka Manchester United je na Old Traffordu le remiziral z Villarrealom (0:0). Do zmage so prišli Bayern, Real Madrid in Juventus.
 

Liga prvakov, 1. kolo, skupina E

Man. United: Villarreal 0:0 (0:0)
Glasgow C. : Aalborg 0:0 (0:0)

V skupini E se je branilec naslova Manchester United pomeril s španskim Villarrealom . Dvoboj je bil vsaj v prvem delu bolj kot ne dolgočasen. Na Old Traffordu rdečim vragom od začetka ni pomagal prvi zvezdnik, Portugalec Cristiano Ronaldo , ki je na zelenico stopil v 62. minuti. Ronaldo je poživil igro, a njegova prisotnost ni bila dovolj za zmago ali zadetek. Villarreal, ki je v drugem delu zatresel vratnico, je tako kot v dveh obračunih z rdečimi vragi v sezoni 2005/06 ostal neporažen in brez zadetka v mreži. Brez zadetka se je končala tudi druga tekma v skupini E med Glasgow Celtics in avtsajderjem, danskim Aalborgom . Škoti so v 30. minuti zastreljali enajstmetrovko.

 

Liga prvakov, 1. kolo, skupina F

Lyon : Fiorentina 2:2 (0:2)
Steaua : Bayern 0:1 (0:1)

V skupini F je francoski šampion Lyon izvlekel točko v dvoboju z italijansko Fiorentino . Francozi so bili pred srečanjem na domačem igrišču favoriti, po petih kolih francoskega prvenstva namreč ob štirih zmagah in remiju ter razliki v golih 9:2 zasedajo prvo mesto. Vendar pa je Fiorentina, ki po dveh kolih Serie A še ni okusila slasti zmage, po polčasu vodila z 2:0. V trenutkih, ko so nogometaši Lyona prevzeli pobudo na igrišču, je Alberto Gilardino Fiorentino z golom po strelu z glavo popeljal v vodstvo. Lloris bi lahko bolje posredoval. Gilardino je drugič udaril v 40. minuti s še enim fantastičnim zadetkom z glavo. Frederic Piquionne je v 72. minuti po veliki napaki le strl sicer trdno italijansko obrambo. Po podaji Benzemaja je z zadetkom iz neposredne bližine vrnil Lyon med žive. Francozi so do zasluženega izenačenja prišli pet minut pred koncem srečanja. Juninho je s prostega strela prevaral obrambne igralce v živem zidu, žogo na kratko poslal mimo "zidu", kjer jo je sprejel podajalec pri prvem zadetku Karim Benzema , ki je z obrata zadel levi spodnji kot vrat in poravnal izid na 2:2. Romunska Steaua pa je gostila nemškega prvaka Bayern iz Münchna. Nemci so se v najmočnejše evropsko nogometno klubsko tekmovanje vrnili po enem letu premora. Začeli so odlično. Po podaji Bastiana Schweinsteigerja s prostega strela je Daniel van Buyten mrežo spektakularno zatresel z glavo, to pa je bil tudi edini zadetek na tekmi.

Igralci Real Madrida so se takole veselili prvega zadetka v Ligi prvakov. © Reuters

 


 

Liga prvakov, 1. kolo, skupina G

Porto : Fenerbačhe 3:1 (2:1)
Dinamo K. : Arsenal 1:1 (0:0)

Evropski klubski prvak iz leta 2004, portugalski Porto , je gostil turški Fenerbahçe . V 10. minuti se je v kazenskem prostoru Fenerbahçeja najbolje znašel Argentinec Lucho Gonzales , ki je po podaji Raula Meirelesa z desne strani le nastavil nogo in rutinsko ukanil vratarja Turkov. Gostujoči nogometaši so dvignili roke in od sodnika zahtevali, naj dosodi nedovoljen položaj, a slednji ni uslišal njihovih želja. Le tri minute pozneje je Cristian Rodriguez po levi strani stekel v kazenski prostor, kjer je sprejel žogo in jo podal na rob kazenskega prostora do Lucha Gonzalesa, ta pa je z močnim strelom iz voleja lepo zadel nebranjen desni vratarjev kot. Nogometašev Fenerbahçeja zgodnji zaostanek ni zmedel. Po zadetku Daniela Guize v 29. minuti so izid znižali na gol zaostanka. Vsi upi gostov so bili pokopani v 90. minuti, ko je za končnih 3:1 z razdalje po tleh zadel Lino . Favorit skupine G se je vseeno skrival v drugem paru. Dinamo Kijev je gostil londonski Arsenal , ki ne skriva želje, da bi imel v vitrini tudi evropsko lovoriko. Topničarji niso upravičili vloge favorita, pa čeprav so v prvem polčasu nanizali kar nekaj priložnosti. V 64. minuti je namreč na veselje domačih navijačev Sagna v kazenskem prostoru po mnenju sodnika nepravilno oviral Ismaela Bangouraja , ki je padel kot pokošen. Bangoura je bil iz oči v oči z Manuelom Almunio zanesljiv izvajalec enajstmetrovke. To je bil že njegov četrti zadetek v petih letošnjih evropskih tekmah. Londončani so odrešitev dočakali v 88. minuti, ko je točko rešil 31-letni Gallas , ki je izkoristil zmedo v kazenskem prostoru in z neposredne bližine zadel za končnih 1:1.


Allesandro del Piero je Juventusu s fantastičnim golom s prostega strela priboril tri točke. © Reuters

 


 

Liga prvakov, 1. kolo, skupina H

Real M. : BATE Borisov 2:0 (1:0)
Juventus : Zenit 1:0 (0:0)

S polno mero optimizma so novo sezono v Ligi prvakov pričakali tudi pri Juventusu . Torinčani so v prvi tekmi pred domačimi navijači evropsko formo merili z aktualnimi zmagovalci pokala Uefa in debitanti v Ligi prvakov, ruskim Zenitom . "Zenit ima dobro moštvo, vendar smo mi Juventus in nikogar se ne bojimo. Menim, da bodo zlahka napredovali v skupini H," je bil pred srečanjem z neugodnim nasprotnikom prepričan napadalec stare dame Amauri . Njegove besede je v 76. minuti opravičil kdo drug kot Allessandro del Piero. Žoga je po zvitem strelu s prostega strela z velike razdalje poletela čez roko Vjačeslava Malafejeva in končala v mreži. Drugi dvoboj je bil boj Davida in Goljata. Cena rezervnega napadalca madridskega Reala Javierja Saviole je enaka proračunu beloruskega nogometnega prvaka BATE Borisova  – pet milijonov evrov. Favorit v dvoboju je bil le en – Real Madrid, ki je premoč kronal v 11. minuti, ko je za vodstvo zadel Sergio Ramos . Guti in Rafael van der Vaart sta kombinirala, Sergio Ramos je vtekel v kazenski prostor in z natančnim strelom z 10 metrov učinkovito dokončal lepo akcijo belega baleta. V 12. minuti nadaljevanja so španski prvaki po zaslugi Ruuda Van Nistelrooya pobegnili na dva zadetka prednosti. Raúl je sprožil nevaren predložek proti beloruskim vratom, gostujoča obramba je nespretno posredovala, žoga se je od branilca odbila proti golovi črti, kjer jo je Nizozemec le potisnil v gostujočo mrežo. To je bil hkrati zadnji zadetek na tekmi in že 54. za van Nistelrooya v Ligi prvakov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.