Šport > Nogomet
199 ogledov

Zmagovalec isti kot pred 62 leti

Karim Benzema Real Madrid Eintracht Frankfurt Epa
V Helsinkih je bila odigrana tekma za evropski superpokal.

Real Madrid je v finski prestolnici premagal Eintracht Frankfurt (2:0) in petič v svoji zgodovini osvojil evropski superpokal. "Beli balet" je pred tem slavil v letih 2002, 2014, 2016 in 2017.

Španski in nemški klub sta se v Evropi srečala prvič po 62 letih. Leta 1960 sta igrala finale pokala državnih prvakov, ki ga je v Glasgowu dobil Real s 7:3.

Realova igralca Karim Benzema in Vinícius Júnior sta pred tekmo prejela nagradi za najboljšega igralca oziroma najboljšega mladega igralca Lige prvakov v prejšnji sezoni, pri Eintrachtu pa je svojo "srebrnino" pobral Ansgar Knauff, najboljši mladi igralec Lige Evropa v prejšnji sezoni.

Nemci, ki so že igrali brez Filipa Kostića, ta bo v kratkem postal igralec Juventusa, so prvi na tekmi imeli veliko priložnost, v 14. minuti je pred Thibauta Courtoisa prišel Daichi Kamada, toda Realov vratar je ohranil mrežo nedotaknjeno. Tri minute pozneje so bili še bližje vodstvu Španci, ko je Vinícius Júnior žogo že poslal mimo Eintrachtovega čuvaja mreže Kevina Trappa, a je pred golovo črto posredoval Tuta.

Po zatišju, kar zadeva nevarne akcije, pa je v 37. minuti Real povedel. Casemiro je z glavo rešil na videz izgubljeno žogo in jo poslal pred gol, od koder je brez težav zadel David Alaba. Malce pozneje je s 14 metrov neoviran zgrešil Benzema.

Vinícius Júnior Eintracht Frankfurt Real Madrid | Avtor: Epa Epa

V drugem polčasu je v 55. minuti moral znova posredovati Trapp, ko je poskusil Vinícius Júnior, v 61. minuti pa je Casemiro z 18 metrov zadel prečko. Real je bil boljši tekmec v tem delu igre, toda Eintracht je v 64. minuti le opozoril nase, streljal je Knauff, a preslabo za Courtoisa.

V 65. minuti pa je odločilen udarec tekmecu zadal Benzema, saj je v kazenskem prostoru povišal vodstvo na 2:0 po podaji Viníciusa Júniorja. S tem golom se je Francoz prebil na drugo mesto večne lestvice strelcev Reala, to je bil njegov 324, zadetek, enega manj ima zdaj Raúl González, prvi pa je Cristiano Ronaldo s 450.

Evropski superpokal:

Real Madrid - Eintracht Frankfurt 2:0 (1:0)
Alaba 37., Benzema 65.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.