Šport > Nogomet
34 ogledov

Zmagovite tri minute Bayerja

1/30
Žurnal24 main
V prvem kolu Bundeslige je Bayer, ki ga je letos okrepil Michael Ballack, na gostovanju pri Borussii prišel do zmage z 2:0. Dva zadetka sta padla v 19. in 22. minuti, uspešna pa sta bila Barnetta oz. Augusto.

V drugem polčasu tako Bayerju kot domači Borussii, ki je imela izjemno podporo s tribun, ni več uspelo zabiti.

Michael Ballack se je tako uspešno vrnil v klub, za katerega je že igral od leta 1999 do 2002.

Novaković že trese
Navijači slovenske nogometne reprezentance in nemškega Kölna imajo velikanski razlog za veselje. Milivoje Novakovič je očitno spet stari/dobri Novagol. Ljubljančan je dobre predstave kazal že na zadnjih prijatejlskih obračunih Kölna, v 1. kolu Bundeslige pa je vzpon svoje forme potrdil z zadetkom v mreži Kaiserslauterna. Novagol je proti novincem v Bundesligi zabil že v osmi minuti po napaki vratarja Tobiasa Sippela, ki je prejel podajo Kevina McKenna, nato pa povsem nerazumljivo izpustil  žogo, naš napadalec pa je žogo le še poslal v prazno mrežo. Kozlički so sicer že od druge minute dalje igrali brez izključenega Youseffa Mohamada. Sodnik je kapetana Kölna izključil že v 87. sekundi obračuna, kar je nov (neslavni) rakord Bundeslige. Tridesetletnik Mohamad je "izboljšal" rekord Andreasa Ivanschitza (Mainz 05), ki je bil 3. aprila letos na tekmi z Nürnbergom izključen po 188 sekundah. Varovanci Zvonimirja Solda so prednost držali vse do 70. minute, ko je na sceno stopil še en igralec iz področja nekdanje Jugoslavije, Srdjan Lakić. Hrvat je sprva izenačil izid, šest minut pred koncem pa je svoje moštvo popeljal v vodstvo. Zmago Kaiserslauterna je ob koncu potrdil Ivo Iličević. Pri Kölnu sta vseh devedest minut na igrišču prebila tako Novakovič kot tudi Mišo Brečko.
Na dvoboju med Schalkejem in Hamburgerjem SV sta se na različnih straneh srečala dva stara znanca iz Real Madrida, ki ju lahko brez sramu označimo za ena izmed najboljših napadalcev vseh časov. V dresu Schalkeja se je predstavil Raul, v dresu Hamburgerja SV pa Ruud van Nistelrooy. Uspešnejši je bil slednji, ki je z dvema zadetkoma tudi največ pripomogel k zmagi svojega moštva z 2:1.

Nezadovoljni Demichelis
Branilec Bayerna Martin Demichelis na prvi tekmi sezone ni bil niti na klopi. Na vlogo rezervista namreč ne pristane in zato želi zapustiti nemške prvake. "Takšna je moja odločitev. Lani je bil v prvi enajsterici, letos ne. S tem se mora sprijazniti," je po tekmi dejal trener Van Gaal.

Bayern sezono odprl z zmago
Bayern München je letošnjo sezono Bundeslige začel tako, kot je končal lansko. Že v deveti minuti je v nabito polni areni Allianz mrežo Wolfsburga načel Thomas Müller, ki je očitno svoje dobre igre s svetovnega prvenstva prenesel še na klubsko sceno. Če je uvod prvega polčasa pripadel gostiteljem, pa so se v uvodu drugega polčasa bolj veselili gostje. V 55. minuti je Wolfsburg v igro vrnil bosanski reprezentant Edin Džeko. Da je zmaga ostala doma, pa je poskrbel še en nemški reprezentant, Bastian Schweinsteiger, ki je v 90. minuti areno Allianz popeljal v ekstazo.

Nekoliko presentljiv poraz so v prvem kolu vpisali nogometaši Werderja, ki so na gostovanju pri Hoffenheimu klonili z 1:4. Bremenčani so sicer sredi tedna v kvalifikacijah za Ligo prvakov s 3:1 ugnali Sampdorio, kar jim je očitno pobralo preveč moči. Morda pa se jim je poznala odsotnost Mesuta Özila, ki je odšel k Real Madridu.

Bundesliga, 1. kolo:

 

Bayern : Wolfsburg 2:1 (1:0)

Müller (9), Scweinsteiger (90); Džeko (55)
 

Hoffenheim : Werder 4:1 (4:1)
Ba (20), Mlapa (37), Ibišević (41), Salihović (43); Frings (3/11-m)

 

Borussia (M) : Nürnberg 1:1 (1:1)
Idrissou (31); Hegeler (15)

Köln : Kaiserslautern 1:3 (1:0)
Novakovič (8); Lakić (70, 84), Iličević (88)
RK: Mohamad (2/Köln)
Novakovič in Brečko (oba Köln) sta igrala vso tekmo.

Freiburg : St. Pauli 1:3 (0:0)
Cisse (78); Boll (83), Sukuta-Pasu (89), Bartels (90)

Hannover : Eintracht 2:1 (1:1)
Rausch (21), Ya Konan (75); Köhler (27)

 

Hamburger SV : Schalke 2:1 (0:0)
Van Nistelrooy (46, 83); Farfan (80
RK: Howedes (60)

Mainz : Sttutgart 2:0
Allagui (26), Rasmussen (47)

Borussia D. : Bayer L. 0:2
Barnetta (19), Augusto (22)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.