Šport > Nogomet
24 ogledov

Zmaji "nažgali" vijolice, Viole skurile Stožice

Olimpija Rudar Stožice vršič andjelković bešić
1/35
Benjamin Kovač
Težko pričakovani derbi sedmega kola Prve lige med Olimpijo in Mariborom so s 4:1 gladko dobili zmaji. To je prva zmaga Olimpije nad Mariborom po povratku na slovensko nogometno sceno.

Olimpija je v dvoboj vstopila podjetneje in prvi zadetek je po dveh lepih priložnostih Davorja Škerjanca in ene Dareta Vršiča visel v zraku. Vse do 19. minute, ko je Anej Lovrečič poskrbel za eksplozijo v Stožicah - najprej je "narolal" tri mariborske nogometaše, nato pa z natančnim strelom z roba kazenskega prostora premagal še mariborskega čuvaja mreže Jasmina Handanovića. Razmerje moči se je po vodilnem zadetku domačih izenačilo, a le za nekaj minut - v 29. minuti tekme je namreč Boban Jović stresel prečko mariborskih vrat. Z "minilobom" je s kakšnih 30 metrov že premagal Handanovića, a ga je ustavil okvir vrat. V 34. minuti tekme je sledil nov šok za Štajerce, ki so se v četrtek prebili v glavni del Evropske lige. Dragan Čadikovski, da prav ste prebrali, Čadikovski je zabil svoj prvenec v dresu Olimpije. Po napaki mariborske obrambe je dobil žogo na desni strani in s kakšnih 10 metrov s pravo bombo zabil nemočnemu Handanoviću. Pet minut kasneje je na semaforju po golu kapetana Daliborja Radujka na semaforju pisalo že 3:0. Vršič je izvajal kot, Radujko pa je s koleni žogo pospravil v nebranjeni del Handanovićevih vrat.

Maribor je v drugem polčasu vzpostavil ravnotežje na stožiški zelenici - v sedmi minuti nadaljevanja je Agim Ibraimi sprožil, a je ljubljanski vratar Elvis Džafić rešil gol nekdanjega zmajčka. Častni zadetek pa so vijoličasti dočakali v 76. minuti tekme, ko je rezervist Marcos Tavares znižal na 1:3, potem ko se je po podaji z leve strani znašel sam pred Džafićem. Končni izid dvoboja pa je s pomočjo branilca Arghusa Soaresa postavil Vršič - žoga se je nepredvidljivo odbila in prelisičila nemočnega Handanovića.


Gorica sedaj že tretja

Po remiju Domžal - ki so v Fazaneriji zabeležili le točko proti Muri - se je na lestvici povzela Gorica, ki je zabeležila še četrto zaporedno zmago. Primorci so se po zmagi nad Nafto (2:1) povzpeli na tretje mesto, sedaj pa imajo le tri točke zaostanka za vodilnim Mariborom (16). (Pre)hitri William Vicente je pobegnil Saši Levačiču, ki je Brazilca podrl, sodnik pa je pokazal na belo točko. Vito Plut je strel iz 11 metrov zanesljivo izvedel in Goričane v 27. minuti tekme popeljal v vodstvo. Na 2:0 je prav tako povišal Plut, ki je s šestimi goli tudi prvi strelec Prve lige. Častni zadetek za goste iz Lendave je dosegel Arpad Vaš - Vasja Simčič je tako klonil po 352 minutah, a Gorica še vedno juriša proti vrhu.

Triglav do zmage v Celju

Serge Akakpo je Celjane v 14. minuti iz prve resne akcije na tekmi povedel v vodstvo, potem ko je v mrežo pospravil odbito žogo po strelu Sebastjana Gobca. Toda vodstvo ni dolgo zdržalo. Že tri minute pozneje so Kranjčani izenačili. Po kotu se je žoga odbila do Alena Ćoralića, ta jo je oddal do Severja, ki je z 20 metrov zadel za 1:1.

Kranjčani so številčno prednost - v 40. minuti je bil izključen Denis Popović - unovčili kmalu po začetku drugega polčasa. V 51. minuti se je za strel odločil Anže Jelar, Matic Kotnik je žogo odbil le do Krcića, ki je nato Triglav popeljal v vodstvo. Po rdečem kartonu Roka Brajića v 68. minuti so se moči na zelenici izenačile, a domači izida niso uspeli spreobrniti.

Koprčani še vedno brez zmage

Koprčani niti na sedmi tekmi niso prišli do zmage. Proti Velenjčanom jim je dolgo dobro kazalo, saj so vodili z golom Mateja Pučka iz 35. minute, a na koncu so se morali zadovoljiti le s četrtim remijem v sezoni. Za izenačenje na 1:1 je poskrbel Branimir Djokić v 70. minuti tekme. Koprski nogometaši tako s štirimi točkami ostajajo pri dnu prvenstvene lestvice, igralci Rudarja pa z drugim remijem in s skupno osmimi točkami zasedajo šesto mesto.

Prva liga, 7. kolo:

Olimpija : Maribor 4:1 (3:0)
Lovrečič (19), Čadikovski (34), Radujko (39), Vršič (85); Tavares (76)

CM Celje : Triglav 1:2 (1:1)
Akakpo (14), Sever (17), Krcić (51)
RK: Popović (40/Celje), Brajić (68/Triglav)

Luka Koper : Rudar 1:1 (1:0)
Pučko (35); Đokić (70)

Mura 05 : Domžale 1:1 (1:0)
Fajić (25); Teinović (52)

Nedelja, ob 20.00:
HiT Gorica - Nafta

Komentarjev 8
  • Nino Kac 14:18 29.avgust 2011.

    Gasilci so nepravilno oblečeni !!!

  • olimpija22 22:31 28.avgust 2011.

    kva je štajerci.... ste dobili lekcijo a pa še zako je mal utihnu =) sama hvala vas je

  • 1111 22:08 28.avgust 2011.

    ...potrebno bo take derbije odigrati brez navijačev in brez prenosa....dokler kreteni obeh navijaških skupin ne bodo skapirali, da navijanje ni uničevanje in pretepanje...