Šport
78 ogledov

Zmaji ob polčasu vodili

Nathan Ake, Jose Mourinho
1/58
EPA
Olimpija se je na razprodanem stadionu v Stožicah v prijateljski tekmi pomerila z londonskim Chelseajem in po preobratu klonila z 1:2.

Stadion v Stožicah je bil za razliko od ligaških tekem tokrat povsem poln (uradno 15.972 gledalcev), s tem pa je bil dosežen tudi rekord obiskanosti na klubskih tekmah v Sloveniji. Obe ekipi sta imeli s tribun glasno podporo.

Na začetku dvoboja so se gostitelji povsem enakomerno kosali s Chelseajem, pri slednjem so v prvi postavi zaigrali tudi Cesc Fabregas, Filipe Luis, Diego Costa, Gary Cahill, Nemanja Matić, Cesar Azpilicueta in Mohamed Salah, ki bodo najverjetneje tudi med sezono pomembni člani londonskega kluba.

Na odmor domači z golom prednosti

V 7. minuti je z roba kazenskega prostora poizkusil Nik Kapun, a je žoga končala le v kotu, le tri minute kasneje pa je kapetan Cahill v kazenskem prostoru za dres potegnil Andraža Šporarja, vendar se sodniška piščalka ni oglasila. Na drugi strani zelenice je dvakrat s preigravanjem v kazenskem prostoru poizkušal Costa, a neuspešno. 

Precej bližje zadetka so bili v 27. minuti gostitelji, ko je po lepem predložku Filipa Valenčiča z glavo streljal Šporar, vratar Londončanov Matej Delač pa je z refleksno obrambo le preprečil zadetek. Tri minute kasneje pa so si gostje priigrali najlepšo priložnost v prvem polčasu. Po podaji iz kota je na robu kazenskega prostora do žoge prišel Cahill, ki pa jo je poslal mimo leve vratnice domačega gola. Kasneje je nenevarno sprožil še Izzy Brown, vratar Aleksander Šeliga pa je s pogumnim skokom pod noge Salahu preprečil nevarnost za svoj gol.

Nato pa je sledil šok za Joseja Mourinha in njegovo četo. Do žoge je blizu kazenskega prostora prišel Kapun, z njo naredil nekaj metrov in z volejem zadel levi zgornji kot Delačovih vrat. Pred odmorom je isti nogometaš nevarno podal v sredino, a je bil Šporar nekoliko prekratek.

Modri spreobrnili potek tekme

Na začetku drugega dela so pri gostih v igro vstopili tudi Fernando Torres, Branislav Ivanović, John Terry in vratar Petr Čech, v 56. minuti pa so zdaj nekoliko bolj izkušeni gostje izenačili na 1:1. Mrežo domačih je po hitrem protinapadu zatresel Costa. To je bil njegov prvi zadetek za modre, Fabregas pa je zabeležil prvo asistenco.

Že v 64. minuti pa so Londončani povedli. Po podaji iz kota je streljal Torres, Šeliga je njegov strel ubranil, a je žogo v gol potisnil Kurt Zouma. Le dve minuti kasneje je v gneči pred domačim vratarjem zadel še Ivanović, sodniki pa so zadetek zaradi domnevnega prekrška razveljavili, ob tem pa je pobesnel Mourinho. Glavni sodnik Rade Obrenović je porabil kar nekaj časa za razpravo s portugalskim strategom. 

Olimpija v drugem polčasu ni bila tako podjetna kot v prvem, Chelsea pa bi moral v 77. minuti povesti že s 3:1. Torres je namreč s treh metrov z glavo zgrešil prazen gol. Po tem dogodku so se naposled spet prebudili tudi gostitelji. Najprej je od daleč nevarno streljal Miran Burgič, novinec pri Olimpiji pa je v naslednji akciji zaposlil še Nika Omladiča, ki pa mu je strel ubranil Čech. Po podaji iz kota je še enkrat streljal Burgič, žoga pa je zadela Nathana Akeja in namesto v golu končala v novem kotu. Izrazitejših priložnosti kasneje ni bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.