Šport > Nogomet
15 ogledov

Zmaji spet nasedli na Obali: Maribor na +12!

brugge maribor mejač EPA
Vodilni Mariborčani so v 20. kolu Prve lige brez večjih težav v gosteh s 3:0 odpravili Nafto. Na prvi tekmi kola so nogometaši CM Celja v gosteh z 2:0 ugnali Domžale. Drugouvrščena Olimpija je na edini nedeljski tekmi znova ostala brez zmage v Kopru, kjer v samostojni Sloveniji še ni osvojila treh točk. Tokrat je bilo 2:0.

Ironično ali zgolj naključno? Olimpija Ljubljana, samooklicana slovenska Barcelona, po porazu proti Luki Kopru za vodilnim Mariborom zaostaja za 12 točk, kar je točno enkrat več, kot znaša trenutni zaostanek Kataloncev za Realom Madridom. Nekateri Španci menijo, da je dirke za naslov že konec ... Kaj bi torej rekli o slovenski "dirki"? Zmaji ostajajo brez zmage na Obali, kjer so nazadnje slavili daljnega leta 1987, za kanarčke pa sta bila dovolj gola v drugem polčasu pod katera sta se podpisala Adnan Aganović in Milan Osterc.

Olimpija je spet prevladovala v posesti žoge, a nezbranost v ključnih trenutkih jih je (ne prvič letos) drago stala. Filip Valenčič in Davor Škerjanc sta redno pretila koprskim vratom, prvi strelec lige Dare Vršič pa je v izdihljajih prvega polčasa stresel tudi okvir vrat, a obe mreži sta ostali nedotaknjeni. Koprčani so povedli v 64. minuti, ko je z leve podal Davor Bagarić, Aganović pa je prehitel Matica Finka in spretno premagal Elvisa Džafića s strelom na daljšo vratnico. Jalovi poizkusi Ljubljančanov so se enkrat za vselej končali v prvi minuti sodnikovega podaljška, ko je rezervist Milan Osterc ušel branilcem, jih počakal in zabil za končnih 2:0. V igro je prišel le nekaj minut prej. Razlika na vrhu tako znaša velikih 12 točk.

Maribor brez konkurence

Srečanje pod lendavskimi vinogradi med Nafto in Mariborom je ponudil za oči prijetno predstavo in zmago Štajercev. Gostje so zadeli že iz prve prave priložnosti v 34. minuti, ko se je po globinski podaji lepo znašel Dalibor Volaš, potegnil še nekaj korakov in iz dobrih desetih metrov zadel desni spodnji kot Naftinih vrat. Domači bi lahko tudi izenačili, vendar niso znali izkoristiti svojih priložnosti. V 54. minuti pa je Marcos Tavres povišal na 2:0 za Maribor. Zadetek je bil pravo "božično darilo" naftašev. Aleksander Jerebic je brez potrebe vrnil žogo svojemu vratarju, ki se je spotaknil, tako da je Tavares žogo le še potisnil v prazno mrežo. Gosti so zatem zagospodarili na igrišču in v 62. minuti so razglašeni domačini zaostajali že za tri zadetke. Dejan Mezga je izvedel prosti strel z desne strani, Arghus pa je z glavo zabil žogo v Naftino mrežo. Mariborčani so z novo zmago le potrdili, da so najboljša ekipa jeseni.

Goričani znova zapravili prednost

Muraši so v Novi Gorici prišli do tretje zaporedne zmage. Novogoričani, ki so tudi scier imeli lepo število priložnosti, so izvrstno začeli tekmo, saj je Vito Plut že v drugi minuti iz bližine gostitelje povedel v vodstvo. Tudi po golu so bili gostitelji boljši, posebej veliko sta poskušala Goran Galešić in William Franklin Vicente, ki pa sta zapravila kar nekaj lepih priložnosti. Na drugi strani so bili Sobočani v napadu redko nevarni. Domači so bili nevarnejši tudi v drugem polčasu, toda v 67. minuti so gosti izenačili. Rajko Rep je izvedel prosti strel, Fabijan Cipot pa je z glavo iz bližine premagal Vasjo Simčiča. V končnici tekme so bili Novogorčani znova boljši, bili več pri žogi, skušali izvesti uspešno akcijo, toda Sobočani so jim vsakokrat pravočasno prekinili namero. Za nameček so imeli gosti v 90. minuti imeli na voljo enajstmetrovko, saj je Simčič v kazenskem prostoru podrl Mitjo Lotriča in prejel rdeč karton. Mate Eterović je močno sprožil in žogo poslal po sredini gola mimo Mihe Gregoriča (ta je stopil med vratnici, ker domači niso imeli več na voljo menjav) za dragoceno zmago.

Celjani iz Domžal s polnim plenom

V Domžalah so bolje začeli Celjani, ki bodo po jesenskem delu uporabljali le ime Celje (in ne več CM Celje), in v sedmi minuti povedli. Zoran Pavlović je izvedel prosti strel z desne strani, podal na prvo vratnico, kjer pa so vsi nogometaši zgrešili žogo. Ta je tako končala pri drugi vratnici, kjer je z glavo zadel Marko Krajcer. Domžalčani bi v nadaljevanju lahko izenačili, a niso bili dovolj natančni. V 74. minuti pa je padel drugi gol na tekmi, na žalost maloštevilnih domačih navijačev so se drugič veselili gosti. Pavlović je poslal predložek v kazenski prostor, domača obramba je žogo slabo odbila spet do Pavlovića, ki je z levega roba kazenskega prostora s strelom v daljši kot in pomočjo vratnice ukanil šele 16-letnega domžalskega vratarja Gregorja Zabreta.

Velenjčani so pred svojimi gledalci vpisali novo zmago proti vse bolj "odpisanim" Kranjčanom, ki ostajajo trdno na zadnjem mestu. Za zmago Velenja s 3:0 so zadeli Danijel Stanrević, ki je zatresel lastno mrežo, Luka Žinko in Elvis Bratanović.

Prva liga, 20. kolo:

Domažale : CM Celje 0:2 (0:1)
Krajcer (7), Pavlović (73)

Nafta Lendava : Maribor 0:3 (0:1)
Volaš (33), Tavares (54), Arghus (61)

Rudar Velenje : Triglav Kranj 3:0 (2:0)
Stanarević (35/ag), Žinko (37), Bratanović (89)

HiT Gorica : Mura 05 1:2 (1:0)
Plut (2); Cipot (66), Eterović (91/11-m)

Luka Koper : Olimpija Ljubljana 2:0 (0:0)
Aganović (64), Osterc (91)

Komentarjev 1
  • Žurnalček 12:28 02.december 2011.

    Men je dost tega stalnega rivalstva. Ko je bil MB v SLO ligi so se revčki skozi primerjali z Olimpijo v I. zvezni, ko je Olimpija padla v zonsko so bili neizmerno srečni, kot da bi sedaj LJ želeli , ...prikaži več da gre Jeseničanom vse v maloro , ker pač niso moja Olimpija. Pa temu absolutno ni tako , ampak smo v LJ globoko zaskrbljeni zaradi tega in želimo svojemu , da tako rečemo " smrtnemu sovražniku" pomagati, kajti oni so SLO hokej in brez njih tega ni in ga ne bo. Kdo bi si mislil , da bom kdaj tole moral napisati. Da si naute Gorenci zdaj kej predstavljal, še zmeraj velja na tekmi Jesenice so......... !