Šport > Nogomet
59 ogledov

Zmaji zapravili priložnost: ostajajo na +6

derbi Olimpija - Maribor Anže Petkovšek
Olimpija se je pred dvobojem z Gorico nadejala, da bo Mariboru ušla na devet točk, a ji je to preprečila zasedba iz Nove Gorice, ki se je v Stožicah veselila zmage z 2:0 (1:0).

Za ljubljansko zasedbo je to tretji poraz v sezoni, vselej je izgubila z 0:2, vse tri tekme pa v svojih Stožicah. Pred Gorico sta na osrednjem ljubljanskem stadionu slavila še Domžale in Zavrč.

Uvod tekme med vodilno in četrtouvrščeno ekipo v dosedanjem delu državnega prvenstva se je začel v silovitem ritmu, akcije so se vrstile kot po tekočem traku. V tej sezoni bržkone najbolj vroč nogometaš na slovenskih tleh Andraž Šporar je že v četrti minuti za las zgrešil goriška vrata, dve minuti kasneje pa so zagrozili tudi nogometaši iz mesta vrtnic. Najprej je domači čuvaj Aleksander Šeliga na čudežen način zaustavil strel z glavo Mirana Burgića, po kotu pa je še enkrat sijajno posredoval po strelu Tineta Kavčiča.

Sledilo je zatišno obdobje, igra je brez izrazitih priložnosti v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma, vzdušje na stadionu pa je znova popestril domači igralec Miha Zajc, ki je s 35 metrov sprožil močan in natančen strel, na pravem mestu pa je bil Grega Sorčan.

Džuzdanović premagal Šeligo

Primorci so povedli v 28. minuti, po kombinirani akciji je žoga prišla do Amela Džuzdanovića, ki je nekoliko z leve strani ukanil Šeligo za vodstvo z 1:0. Olimpija je dolgo časa potrebovala, da je prišla do sape, šele v končnici prvega polčasa je zagrozil Ricardo Alves, njegov strel s 25 metrov pa je končal prek goriških vrat.

Ljubljančani so v začetku drugega polčasa uprizorili silovit napad, dva poskusa Šporarja in Denisa Klinarja nista našla poti do goriške mreže, v nadaljevanju pa so tudi gosti žogo pomaknili nekoliko bolj proti sredini igrišča, a tudi grozili iz nasprotnih napadov. Ljubljančani so imeli terensko premoč, a njihovi napadi so bili jalovi, tudi igralci s klopi niso osvežili njihove igre. Na drugi strani je bila goriška obramba kakovostna, Sorčanova posredovanja pa pravočasna.

Gosti so v 80. minuti zapravili idealno priložnost za vodstvo, po lepi podaji Matija Široka z desne strani je Marshal Johnson zadel okvir vrat, le nekaj trenutkov zatem pa je bilo vroče tudi na goriški strani, po natančnem strelu Martina Mimouna pa je bil na pravem mestu Sorčan. V 84. minuti je Rok Kronaveter po skrajšanem kotu zadel vratnico, Sorčan pa je štiri minute kasneje sijajno posredoval po Šporarjevem poskusu z glavo.

Cvijanović postavil končni izid

Gorica je v prvi minuti sodnikovega podaljška potrdila zmago, po hitrem nasprotnem napadu je Goran Cvijanović postavil končni izid na dvoboju in zabil zadnji žebelj v krsto ljubljanske zasedbe, ki bo v prihodnjem krogu gostovala v Zavrču, novogoriška pa bo gostila velenjski Rudar. Obe tekmi bosta v sredo, 2. decembra.

Prva Liga TS, 19. krog, izidi:

Olimpija : Gorica 0:2 (0:1)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.