Šport > Nogomet
26 ogledov

Zmešani Gattuso: "Sprejel bom kazen"

Takole se je Gattuso lotil Jordana, ki naj bi ga izzival vso tekmo. (Foto: Reute Reuters
Po tekmi Milana in Tottenhama odmeva nešportna reakcija Gennara Gattusa. Sicer se je opravičil, a zagotovo bo deležen ostre kazni. V Valencii je bil v središču pozornosti član Schalkeja, Raúl.

Ker je Gattuso ob torkovem porazu Milana proti Tottehamu fizično napadel Jordana (udaril ga je z glavo v glavo in ga začel daviti), mu grozi zelo stroga kazen. "Izzival me je že med tekmo, a kar sem storil, je bilo narobe. Tako se ne morem vesti do nekoga, ki je starejši od mene," se je opravičil. Zaradi novega rumenega kartona na povratni tekmi tako ali tako ne bo igral. Uefa mu bo dodelila še dodatne sankcije: postopek so že odprli, odločitev o kazni pa bo padla 21. 2. "Ne bom vam povedel, kaj sva si govorila. Bom sprejel kazen? Sprejel bom, karkoli mi bodo dali."

Tottenham je na prvi tekmi osmine finala z 1:0 zasluženo premagal AC Milan (edini zadetek je dan Peter Crouch), Schalke 04 pa je z zadetkom Raúla remiziral 1:1 na gostovanju pri Valencii. (Več o tekmah in galerija tukaj.)

Zmešani Gattuso
Zgodba dneva je navdušujoča igra Hotspursov in izpad Gennara Gattusa, ki se mu je dobesedbo utrgalo."To je čudovit večer za naše navijače in čudovita noč za Tottenham," je po veliki zmagi dejal trener Spursov, Harry Redknapp. "Njim se je na koncu zmešalo. Razumem, da so bili znervirani, in najbrž je to dober znak." Očitno se Milančani bojijo, da bodo Ligo prvakov znova sklenili na tej stopnički. Na povratni tekmi v Londonu jim bo še težje. Še posebej, če ne bo mogel igrati prvi vratar Christian Abbiati, ki je moral zaradi poškodbe glave z zelenice in v bolnišnico v 18. minuti.

Zmešeni Gattuso (tako ga je poimenoval Redknapp), ki se je lotil pomočnika trenerja pri Tottenhamu, Joeja Jordana, se je v slačilnici opravičil: "Izgubil sem nadzor nad sabo. Nimam izgovora za svoje ravnanje. Prevzemam odgovornost. Bil sem živčen. Narobe je, kar sem storil."

Redknapp je povedal nekaj krepkih tudi na račun Mathieuja Flaminija, ki je storil grd prekršek nad Vedranom Čorluko, a mu sodnik ni pokazal rdečega kartona. "To je bil nameren start. Lahko bi mu zlomil nogo. Sodnik bi mu moral dati rdeči karton."

Junak zmage londonske ekipe je Crouch, ki je ob koncu srečanja preskočil Aarona Lennona in zabil za 1:0. "Mislim, da smo zasluženo zmagali. Omejili smo jih na le nekaj priložnosti … res smo odlično branili. To je čudovita zmaga, res lep dosežek, da smo Milan premagali na San Siru. A posel še ni dokončan," je prve misli strnil Crouch.

Hvalnice Raúlu
Na Mestalli je za vodstvo Valencie z 1:0 zadel Roberto Soldado, nakar je končnih 1:1 postavil nekdanji zvezdnik španskih zelenic, zdaj pa član Schalkeja, Raúl. To je njegov že 69. evropski gol. "Pokazal je vrhunskost, ki jo ima že od nekdaj. Izkoristil je svoj talent. Ne le pri golu, vso tekmo je delal za ekipo," je Raúla pohvalil trener nemške ekipe Felix Magath. Raúlu, ki je nekoč v dresu Reala že potopil Valencio, bi čestital tudi trener te španske ekipe, Unai Emery: "Če nas ta remi ne bi tako bolel, bi mu prvi čestital. Mislim, da sta obe ekipi igrali dobro. Vicente Guaita je za nas zelo dobro branil, a so na koncu vseeno dosegli gol. Mi pa smo zgrešili številne priložnosti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.