Šport > Nogomet
18 ogledov

Zmešnjava v Leedsu vse večja

Brian McDermott EPA
Trener nogometnega kluba Leeds United je bil v petek odpuščen, dan kasneje pa obveščen, da ostaja na klopi drugoligaša.

Leeds United, ikonični angleški nogometni klub, kar ne najde poti iz zmešnjave, ki se je začela s finančim zlomom na začetku tretjega tisočletja. Kljub temu, da je klub v zadnjem obdobju rezultatsko precej stabilen pa v ozadju še vedno vre. Trenutno je Leeds tik pred tem, da pade v roke kontroverznemu italijanskemu poslovnežu Massimo Cellinu, ki že vleče prve poteze.

Brian McDermott, trener tega drugoligaša, je v petek prejel klic odvetnika, ki mu je sporočil, da klub prekinja sodelovanje z njim. Že naslednji dan pa je Leeds United na spletni strani objavil, da Anglež še naprej ostaja 'v sedlu', saj odvetnik, ki ga je odpustil, tega pooblastila ni imel. Izkazalo se je, da je bila to že prva poteza Cellina, ki je udaril še preden je dejansko postal lastnik kluba. Poleg tega je namreč želel v klub spraviti številne italijanske nogometaše, ki igrajo za njegov Cagliari.

Vodstvo lige bi lahko ustavilo kralja koruze

Angleški strateg kljub temu ni prisostvoval pri sobotni zmagi nad Huddersfieldom, saj so se s tem želeli izogniti morebitnim pravnim zapletom. Ti pa bi se lahko pojavili tudi pri odkupu kluba. Cellini, ki je zaradi svojih dejavnosti v agrikulturi znan tudi kot kralj koruze, se nadeja odkupitvi 75 odstotnega lastniškega deleža kluba, ki je trenutno v lasti bahrajnske banke.

Čeprav sta oba udeleženca med seboj že dogoovrjena pa Cellinu na poti stoji vodstvo lige, ki mora tovrstne posle potrditi. Lastnik Cagliarija je namreč v preteklosti bil obsojen zaradi goljufije, kar bi lahko liga izkoristila proti njemu in posel razveljavila. Nasprotniki morebitnega novega lastnika so tudi v vseh sekcijah kluba, saj mu oporekajo tako direktor kot navijači.

V najslabšem položaju pa se je znašel prej omenjeni Brian McDermott, saj je že postalo jasno, da je njegova služba odvisna od odločitve lige. Če bi ta presodila, da Cellini ne more prevzeti kluba, bi ta uspešni trener še naprej lahko deloval na Elland Roadu, v nasportnem primeru pa v zaodrju že čaka Gianluca Festa, tesen prijatelj kralja koruze, kateri je želel na klopi sedeti že sredi tedna na tekmi proti Ipswichu, a mu je McDermott to preprečil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.