Šport > Nogomet
1730 ogledov

Znani nogometaš obsojen na 26 let zapora

zapor rešetke roka Profimedia
Iranski nogometaš je bil spoznan za krivega vpletenosti v smrt treh varnostnikov in proteste.

Iransko sodišče je znanega nogometaša Amirja Nasr-Azadanija obsodilo na 26 let zaporne kazni, poroča španska agencija EFE. Razlog za zaporno kazen je domnevna nogometaševa vpletenost v smrt treh varnostnikov v času vseiranskih protestov proti oblastem.

Iranska tiskovna agencija Mizan je danes poročala, da so bili še trije protestniki obsojeni na smrtno kazen, potem ko so jih obtožili za umor treh pripadnikov paravojaške milice Basij med protesti v Isfahanu 16. novembra. S tem se je število ljudi, obsojenih na smrt zaradi udeležbe na protestih, povečalo na 17.

Primer Nasr-Azadanija je pritegnil pozornost mednarodnih naslovnic in sprožil kritike, ko so nogometne zveze in svetovni mediji decembra ugibali, da je bil obsojen na smrt.

Perzijska tiskovna agencija pa je sporočila, da je nogometaš dobil kazen zaradi vpletenosti v smrt treh varnostnikov in proteste.

Amir Nasr Azadani je bil nazadnje član iranskega prvoligaša Tractor S.C.

Amir Reza Nasr Azadani | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Množični protesti v Iranu potekajo od sredine septembra, ko je v policijskem pridržanju umrla 22-letna Mahsa Amini. Protesti predstavljajo enega največjih izzivov za islamsko republiko od njene ustanovitve leta 1979.

Po ocenah ZN je bilo od začetka protestov v Iranu aretiranih približno 14.000 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.