Šport > Nogomet
22 ogledov

Znani kandidati za najlepši gol leta

Puskas Levante Real Madrid španska liga prvenstvo EPA
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) bo letos četrtič v zgodovini podelila nagrado Ferenca Puskása, ki jo dobi strelec najlepšega gola sezone. Na uradnem seznamu kandidatov so se poleg Lionela Messija znašli tudi Neymar, Radamel Falcao in mehiška reprezentantka Olivia Jiménez. Zadetke vseh si lahko ogledate spodaj.

Po pravilih Fife je najboljši (najlepši) zadetek tisti, ki ustreza kriterijem estetike (subjektivno – streli od daleč, ekipne akcije, akrobatični zadetki, itn.), pomembnosti tekme (objektivno – po vrsti: reprezentančne tekme, celinski turnirji, domača prvenstva), odsotnosti sreče (gol ni bil dosežen po napaki nasprotnika) in fair playja (igralec je med tekmo spoštoval pravila fair playja, ni "padel" na dopingu, ...).

Prejšnji dobitniki nagrade Ferenca Puskása so Cristiano Ronaldo (2009), Hamit Altintop (2010) in Neymar (2011). Brazilski virtuoz se je na seznamu kandidatov znašel tudi letos, poleg njega pa še Lionel Messi, Radamel Falcao in drugi, tudi mehiška nogometašica Olivia Jiménez. Za svojega izbranca lahko glasujete na uradni spletni strani Fife - TUKAJ.

Kandidati za nagrado Ferenca Puskása:

1. Hatem Ben Arfa (Newcastle) proti Blackburnu:

2. Gaston Maella (Nacional Potosi) proti The Strongest:

3. Radamel Falcao (Atlético Madrid) proti América de Cali:

4. Olivia Jiménez (Mehika) proti Švici:

5. Lionel Messi (Argentina) proti Braziliji:

6. Moussa Sow (Fenerbahče) proti Galatasarayu:

7. Miroslav Stoch (Fenerbahče) v Genclerbirligiju:

8. Emmanuel Agyemang-Badu (Gana) proti Gvineji:

9. Eric Hassli (Vancouver) proti Torontu:

10. Neymar (Santos) proti Internacionalu:

Komentarjev 1
  • hejki 15:22 14.november 2012.

    A to pa je sedaj sramota. Prav nasilo morajo Messia vtaknit tudi v boj za najlepši gol. In ta si ne zasluži biti med najboljših 10. Ukradel je žogo nekomu na sredin igrišča, stekel do 16tke in brcnil na gol ...prikaži več in to je to, Ne se hecat, ne se hecat.